x

A test kozmetikája

A test kozmetikája

Amikor testkezelésről hallunk egy jótékony masszírozás, esetleg egy kellemes fürdő jut eszünkbe, a kozmetika szóról pedig egyértelműen az arcápolásra gondolunk.

Pedig a testkezelés tulajdonképpen a test kozmetikája. A nyár különösen igénybe veszi a test bőrét, ugyanis ilyenkor nagy felületen van kitéve az időjárás és a környezeti ártalmak károsító hatásának.

A napozás, a tenger sója és az uszoda klórja mind szárítja, vékonyítja a bőrt. Ilyenkor különösen fontos a fényvédő krémek, a megfelelő pH értékű tusfürdők és a könnyen felszívódó testápolók használata. Sokszor azonban ezek önmagukban nem elegendőek, időről-időre érdemes szakember segítségét kérni. Ahogy egy jól ápolt nő, de egyre inkább férfiak is a kozmetikában szépítik arcukat, testünk bőrét is óvhatjuk, ha időnként igénybe veszünk egy-egy testkezelést.

A test kozmetikájának fontos része a testradírozás, amihez ma már a tenger sójától a különféle gyógynövényekig igen sok mindent bevetnek. A frissen radírozott bőr nemcsak, hogy igényli a krémes, olajos ápolást, de a hatóanyagok ekkor könnyebben fel is szívódnak, a bőr selymesen puhává válik. Nyaralás előtt már csak azért is érdemes egy ilyen kezelést igénybe venni, mert szebben, egyenletesebben barnulhatunk. Ha a bronzbarna színt szabadság után sokáig szeretnénk megőrizni, egy időre el kell felejtenünk a radírozást, viszont még szebbé tehetjük hidratáló testkezeléssel.

- győri -

Kapcsolódó Tartalom
  • 

    Téma szerint

    • Hawaii Hullámai, avagy testkezelés felsőfokon


      Tiszta Hawaii, fekszem az ágyban, a háttérben Simon és Garfunkel szól halkan, miközben illatos olajokkal kenegetnek. Elmerülök Hawaii hullámaiban, pontosabban a Hawaii Hullámai elnevezésű...

  •