x

Wellness férfiaknak

Wellness férfiaknak

A férfi wellness gondolata, állítólag, egy osztrák gyógyszálló tulajdonosának fejéből pattant ki. Miután szomorúan tapasztalta, hogy az erősebb nem képviselői nem vallják be, hogy betegek, ezért nem is látogatják az intézményét.

Előrukkolt hát a férfias hangzású „férfi wellness” ötletével. Az így meghódított vevőkör, ha már a szállodájában járt, természetesen kipróbálta a gyógy-kezeléseket is. A sikeren felbuzdulva mások is követték a példáját, sőt manapság már külön férfi wellness csomagokat állítanak össze a szállodák.

A wellness az wellness, mondhatnánk, miben különbőzik attól, hogy éppen melyik nem él a lehetőséggel. Nos, fő vonalakban természetesen nincs eltérés, de ahogy a mondás tartja, az ördög is az apróságokban van elrejtve.Kezdjük rögtön az olyan alapszolgáltatásokkal, mint a skót zuhany, vagy a Kneipp-kúra.

Köztudott, hogy a férfiak sokkal jobban bírják a hideg-meleg zuhanysokkot, mint a nők, ezért náluk sokkal bátrabban élhetnek ezzel a keringést javító, ugyanakkor bőrfeszesítő módszerrel.

A kényeztető masszázst is éppúgy igénylik, mint hölgytársaik, de sokáig ezt is férfiatlannak tartották. Nosza, megszületett a menedzser masszázs fogalma, ami már hangzásra is elég férfias. Innen már egyenes út vezetett ahhoz, hogy a többivel is bátran éljenek. Mivel azonban a férfiak bőre zsírosabb külön masszázsolajat, krémet kellett alkotni, ami jobban megfelel a bőrtípusuknak.

A legkeményebb dió még csak ezután következhetett. A teremtés koronáját be kellett csábítani a pedikűr, manikűr és kozmetikai szalonokba is. A manikűrhöz megint csak egy sajátos eszköz született számukra, hiszen a körömágyat nekik csak lágyan visszatolják, ezzel eltávolítva az elhalt szöveteket is, így nincs szükség arra, hogy ollóval visszavágják. A szép, ápolt kéz bizony a férfiakról is sok mindent elárul.

A férfi kozmetika pedig ma már külön cikket érdemel, hiszen napjainkra sorra születnek az olyan szalonok, ahol kifejezetten a férfi bőr ápolása az elsődleges szempont.

Győri Anna

Kapcsolódó Tartalom
  • 

    Téma szerint

    • Vákuummasszázs


      Az ókor nagy orvosainak kezelési módszere az utóbbi néhány évben mintha kezdene újra ismertté és elterjedté válni. Elsősorban a kozmetikai kezelések hatásának javítására fejlesztett...

  •