x

Csillagjegyek a wellnessben

Csillagjegyek a wellnessben

Év végén különösen nagy keletje van a különféle horoszkópoknak, mi most megmutatjuk, melyik csillagjegy szülötte milyen megbetegedésre hajlamos, s arra melyik wellness kezelés, illetve sport a legmegfelelőbb.

Kos

align=left A kos ember, akár csak a csillagövet szimbolizáló állat, képes arra, hogy fejjel menjen a falnak, ezért számára a legnagyobb feladat, hogy nyugalmat, önuralmat, higgadtságot kényszerítsen magára. Ha azonban sikerül a természetét kissé megerőszakolni, azzal megajándékozza az idegrendszerét és megóvja az egészségét. Az örök cselekedni vágyását sportokkal, legfőképpen a hideg vizes úszással tudja levezetni. A wellness kezelések közül pedig nekik találták ki a kiroterápiát, ami nem más, mint a hideg kúrálás, ami igen hatékonyan nyugtatja az idegeket. Ma már egyre több helyen található kiroterápiás kabin, ahol két fokozatban hűtik le a pácienseket, de ha erre nincs lehetőség, kiválthatják egy hideg zselés masszázzsal is. Mindezek után pedig bátran elfogyaszthat egy szénhidrátokban gazdag ebédet, vacsorát, e jegyre ugyanis ez is igen jó hatással van.

Bika

A bika jegy szülöttei igen kényelemszeretők, éppen ezért hajlamosak az elhízásra, s többnyire az ebből adódó betegségekre hajlamosak. A ma oly divatos böjti és méregtelenítő kúrák valamint a vegetáriánus étkezés számukra felér egy gyógymóddal. Jól teszik, ha naponta nagy sétákat tesznek, a nordic warking, ahol a séta és a légzőtorna egyesül, az az ő sportjuk. Hajlamosak az idült megbetegedésekre is, amit meleg fürdőkkel és mézes masszázzsal kúrálhatnak. A mézes masszázs segíti a salakanyagok távozását, ugyanakkor vitaminokat, ásványi anyagokat juttat a szervezetbe, ezzel javítva a szervezet immunrendszerét.

Ikrek

Erre a típusra mondják, hogy valódi higanyemberek, testileg, lelkileg örökké nyugtalanok, roppant színes egyéniségek, szinte kettős énjük van. Az asztrológusok tanácsa számukra, hogy sokat tartózkodjanak a friss levegőn, de ők azok, akik bátran megfogadhatják Winston Churchill mondását, csak semmi mozgás. Kerülniük kell minden megerőltetést és mindenféle izgatószert, így a dohányzást, alkoholt, kávét. Különös gondot kell fordítaniuk arra, hogy elkerüljék a keringési problémákat, amire igen hajlamosak. Jól teszik, ha naponta elszürcsölnek egy csésze zöld teát, ami igen jó hatással van a szív- és érrendszer működére. Legjobb gyógymód számukra egy-egy meleg élményfürdő, ahol a fúvókákon kiáramló víz kellemesen ellazít, s ezt minden esetben relaxáló színterápiával kombinálják.

Rák A rák, mint vízjelű ember igen érzékeny az időjárás változásokra, hajlamos a meghűlésekre, általában fázós és alacsony vérnyomású, neki kifejezetten ajánlott egy-egy pohárka likőr elfogyasztása. Amikor csak tehetik térjenek be egy hamamra, vagyis török fürdőre, ahol minden a tisztulásról és a melegről szól. Itt meleg olajokkal kenik be a pácienseket, meleg fürdőben lehet ellazulni, és meleg gőzben lehet társasági életet élni, ahol a rák jegyűek többnyire csak külső megfigyelők maradnak, mivel rendkívül zárkózott természetűek. A hamam után pedig jól teszik, ha zsíros ételeket fogyasztanak, a szervezetük ezt igényli.

Oroszlán

A tűz jelű oroszlán a normálisnál is melegebb vérmérsékletű, ezért az étkezésben éppúgy, mint az italokban kerüljön mindent, ami ezt még fokozhatja. Magán éppúgy tud uralkodni, mint mások felett, de indulatos ember és a hirtelen dühkitöréseket nem tudja elkerülni. Tüzes természetét legjobban a vizes kúrákkal tudja oldani, a Kneipp kúra például igen jót tesz neki. A váltott hideg és meleg víz, a talpat masszírozó kövek mind-mind a felgyülemlett feszültséget oldják benne. Sok vízre nem csak kívülről van szüksége, nagyon sok, legalább két liter ásványvizet kell elfogyasztania, de a megfelelő folyadékot különféle relaxáló gyógyteákkal is kiegészítheti. Esténként például egy csésze kamillateával csillapíthatja heves természetét.

Szűz

A tizenkét jegy közül talán ők a legérzékenyebbek, lelki egyensúlyuk igen könnyen felborul és ez testi bajokhoz vezet. Néha túlzásba is viszik, közülük kerül ki a legtöbb hippohonder. Igen finnyásak a tisztaságra saját magukkal és környezetükkel szemben is, ezért például ódzkodnak a közös fürdőzéstől. Szervezetük méregtelenítésére a legalkalmasabb az egyszemélyes infraszauna, sportok közül pedig a qigong áll hozzájuk legközelebb, a légzés, a meditáció és a mozgás ötvözete, ami oldja a feszültséget, serkenti az életenergiát. Érzékeny emésztőszervüket Mayr kúrával tisztíthatják meg és tehetik ellenállóbbá.

Mérleg

A mérleg jegyűek Vénusz, a szépség istennőjének gyermekei, a sors fintora azonban, hogy bőrük igen érzékeny, így semmilyen kozmetikai szert nem igazán használhatnak. Legfontosabb tehát számukra, hogy időről-időre bőrtisztító kúrákat iktassa be életükbe, erre a kozmetikai mélytisztítást ajánljuk. Gyümölcssavakkal eltávolítják a megvastagodott szaruréteget, majd ápoló pakolásokat tesznek fel, s ha tehetik, vegyenek utána egy oxigénterápiát. Mivel ennél a típusnál gyakran jelentkezik a láb valamilyen elváltozása, jól teszik, ha az Alexander módszerrel még ideje korán megelőzik.

Skorpió

A skorpió szülöttei szenvedélyesek, intelligensek, magával ragadóak. Társasági lények, ezért számukra a szabadban végzett csoportos sportok a legmegfelelőbbek, télen a síelés, nyáron az aquafitness. Igen jó ritmusérzékük van, szeretik a táncot, így a Biodanza is hamar hívei közé vonzza őket. Érzékeny pontjuk a gyomor, ezért a vegetáriánus konyha, vagy legalábbis a kevés hús fogyasztása, a savanykás gyümölcslevek, a gyógyteák közül a csalántea jótékony hatással van szervezetükre. A megfelelő méregtelenítéshez, az anyagcsere javításához és nem utolsó sorban a nyomelemek pótlásához jól teszik, ha algapakolásokkal kényeztetik magukat.

Nyilas

A tűz jelű nyilas ember egészsége általában jó, szervezete szívós, mert belső hőmérséklete az átlagnál magasabb, a melegség pedig mindig erősít. Hátránya, hogy ez hajlamossá teszi a vérsűrűségre, amit legjobban Thalasso terápiával tud leküzdeni, itt egyesül ugyanis a víz és a só ereje, amelyek nélkülözhetetlenek a csillagjegy szülöttei számára. Tengeri sós ledörzsölések, sós vizű masszázsfürdő mellett, belsőleg is fogyasszon sok növényi sót. Különösen jótékony lehet számukra a sós vizes váltófürdő, s mindezek után jól teszi, ha tésztafélékkel pótolja az e jegynek nagyon fontos szénhidrátokat.

Bak

A föld jelű bak épp ellenkezője a nyilasnak, neki nagyon sok melegségre van szüksége, így számukra még a mértékletes alkoholfogyasztás is kifejezetten ajánlott. Jól teszik, ha meleg gyógyvizes medencében ücsörögnek, keringésüket pedig a forró lávaköves masszázzsal, vagy szénafürdővel javítják, mely utóbbinak a hőhatása vetekszik a szaunáéval vagy a gőzfürdőével. A szerájfürdőt is mintha nekik találták volna ki, a meleg iszap, a gőz, majd a felpuhult iszap bemasszírozása akár órákra melegségérzetet ad nekik. Táplálkozás során is fogyaszzanak olyat, ami meleget hoz a szervezetbe, vegetáriánus étrenddel, nyers koszttal ne is próbálkozzanak.

Vízöntő

Ezt a típust kissé különcnek tartják, de ezt megbocsátják neki, hiszen roppant emberszeretők és lelkesek. Habár hajlamosak a megfázásra, szervezetük igen jól regenerálódik, egykönnyen legyőzik a betegségeket. Mint afféle különcök, szeretik az extrém sportokat, raftingolásnál vagy akár a wakeboard pályán is biztosan találkozhatunk velük. Örök nyüzsgők, így sokszor abba a hibába esnek, hogy túlfeszítik szervezetüket, amik mozgásszervi problémákhoz vezethetnek. Jól teszik tehát ha időnként, megpróbálnak lazítani, ami náluk semmiképpen sem relaxáló masszázst jelent, mert ezt nem élvezik, alig bírják kivárni, hogy vége legyen. Inkább a zeneterápia, kerékpározás, vagy az aerobic az, amivel célt érhetnek.

Halak

A halak emberek kényelmesek, néha már szinte a hanyagságig, könnyen befolyásolhatóak, épp ezért náluk nagy jelentősége van a nevelésnek, amivel akaraterejüket növelik és a megfelelő mozgásra szoktatják. Számukra kifejezetten az izzasztó sportok és kezelések ajánlottak, mint például a futás, a step aerobic, a szauna és a gőz. Étkezéseknél kerüljék a fűszeres ételeket, fogyasszanak sok gyümölcsöt, hetente beiktathatnak egy gyümölcsnapot. Számukra a száraz koszt is megfelelő lehet, kerüljék azonban az alkoholt, mert könnyen a rabjává válhatnak. Hipnotizálással, meditációval ne is próbálkozzanak, könnyen befolyásolható természetük ezt mindenképpen megsínyli.

Győri Anna