x

Barnulás Béta-karotinnal

Barnulás Béta-karotinnal

Nyáron, főleg a nyaralás időszakában, legtöbbünk számára minden a kellemes időtöltésről és a barnulásról szól. Persze örök kételyként ott motoszkál a tudatunkban; barnulás vagy egészség?

Nos, a kettő összeegyeztethető, barnulhatunk egészségesen, ha közben gondoskodunk a megfelelő védelemről. Ez külsőleg a megfelelő napozószerekkel oldható meg, belsőleg pedig a vitaminpótlással, pontosabban a barnulásért felelős, a bőr védekező képességét fokozó Béta-karotinnal.

NAPI EGY KAPSZULA, EGÉSZSÉGES BARNULÁS

Az emberi szervezetnek sok olyan – kis mennyiségben – hasznos anyagra van szüksége, melyekhez a kiegyensúlyozott táplálkozás révén jut hozzá. Hiányos táplálkozásnál ezen anyagok hiánya miatt, különféle betegségek alakulhatnak ki. Ilyen, a szervezet egészséges működéséhez, vitalitásának megőrzéséhez nélkülözhetetlen tápanyagok – a szénhidrátok, zsírok, ásványi anyagok mellett – a vitaminok. A barnuláshoz különösen fontos a megfelelő A-vitamin pótlás. Az A-vitaminnak kétféle alakja ismert. Az egyik az A-vitamin elővitaminja, a retinol, kizárólag állati eredetű élelmiszerekben fordul elő, míg a másik, amit Béta-karotinként ismerünk elsősorban a növényi eredetű élelmiszerekben található meg.

Mivel segíthetjük a barnulást?

Az, hogy a szervezet számára milyen fontos a béta-karotin, azt ma már egyre több tudományos kutatás támasztja alá. Kiderült ugyanis, hogy hatékony aktívgyök blokkoló. A Béta-karotin sárgás színű festékanyaga a bőr hámrétegében lerakódva, nem csak a káros anyagokat képes közömbösíteni, éppen gyökfogó tulajdonságánál fogva, hanem afféle fizikai szűrőként védi a bőrt a nap UV-sugarainak káros hatásaival szemben, s elősegíti a bőr szép, egyenletes barnulását is.

Egészséges barnulás

Ma már a laikusok előtt is ismert, hogy napozáskor, a bőrünket érő UVA és UVB sugarak szárítják, károsítják, öregítik a bőrt. A túlzott napozás, a káros sugárzás – hosszú távon – a szervezetben összeadódik, s akár bőrrákot is okozhat - mondja Dr. Vass Ilona bőrgyógyász, a téma elismert szakértője. - A Béta-karotint, amely köztudottan a barnulás legfőbb segítője, nem lehet túladagolni, vagyis a szervezetünk annyit alakít át belőle A-vitaminná, amennyire aktuálisan szüksége van.Nagy mennyiségű Béta-karotint tartalmazó élelmiszer-nyersanyagok: a sárgarépa, sütőtök, paradicsom, sárgabarack. Ugyanez elérhető, ha naponta egy BETABRONZ KAPSZULÁT szedünk.

Nyaralás előtt az egészséges barnulás érdekében érdemes bőrünket ezzel a belső védelemmel előkészíteni, vagyis Béta-karotin fogyasztásával elébe menni a káros sugarak okozta kellemetlen bőrtüneteknek, vagy bőr egészségét károsító következményeknek.

HATÁROZD MEG A BŐRTÍPUSOD!


A napsugarakkal szembeni érzékenység szerint négy fotótípusba soroljuk az embereket, s minél érzékenyebb valakinek a bőre, annál kevesebb időt tölthet a napon, s annál nagyobb faktorú napvédőre van szüksége.

Fotótípus A típus jellemzői Reakció a napra: leégés Reakció a napra: barnulás A természetes védelem ideje
I. Nagyon érzékeny, világos bőr, sok szeplő, vöröses haj, kék szem Mindig, nehéz lefolyású Nem barnul, gyorsan lehámlik 5-10 perc
II. Nagyon világos bőr, kevesebb szeplő, szőke haj, kék, zöld vagy szürke szem Gyakran, nehéz lefolyású Enyhén barnul, hamar lehámlik 10-20 perc
III. Világos bőr, kevés szeplő, barna haj, szürke vagy barna szem Ritkán, enyhébb lefolyású Közepesen barnul 20-30 perc
IV. Sötét bőr, sötétbarna vagy fekete haj, sötét szem Kivételes esetben Gyors, erős 40 perc


Az egészséges barnulás érdekében gondoskodjunk a megfelelő napi Béta-karotin bevitelről!

Bővebb információ: Walmark Kft.vagy a 06 80 204 544-es zöld számon.