x

Wellness a természet ölén

Hotel tesztek élménybeszámolók, értékelés

Címlap / Hotel tesztelés

Wellness a természet ölén

Nem kell messzire utaznia, hogy olyan wellnessélményben legyen része, amelynek során a természethez is közel kerülhet. A Fertő tó túloldalán lévő St. Martin Therme & Lodge-ban megvan minden, ami kell: termálvíz, wellness, kaland, sport, ismerkedés a természettel, gasztronómia, borkultúra, hangszigetelt gyerekrészleg, ráadásul a család minden tagja személyre szabott szolgáltatást kap.

A 150 ágyas St. Martin Therme & Lodge Ausztria egyik legszebb helyén fekszik, közvetlenül a Fertő-tavi Nemzeti Park mellett, egy olyan régió közepén, amelyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított. Érdekes, pihentető és természetes egyszerre – ami úgy lehetséges, hogy a St. Martin Therme & Lodge wellnesst és kalandot is kínál. A hely különleges fekvése, a saját strand, a termálvíz, a különleges természeti és kultúrkörnyezet, a gasztronómia és a borkultúra, valamint a szuper minőségű wellness a 40 négyzetkilométeres élményparkkal együtt felejthetetlen élményt biztosít. A szálloda besorolása 4 csillag plusz. A szobákban padlófűtés van, mindegyik erkélyes, parkettás. Internetelérés mindenhol van, és a fogyasztás a minibárból benne van a szobaárban.

A lobbyban és a tóra néző teraszon tűz lobog, eközben az étteremben az évszaknak megfelelő helyi finomságokat tálalják fel, a borozóban pedig a régió több, mint 60 bora közül lehet választani. A wellnessben öt különböző szauna és gőzkabin található. Van egy fitness- és tornaterem is, és egy kozmetikai részleg, ahol a vendégeket kezelésekkel kényeztetik, akik az exkluzív spa-lakosztályokban a Fertő-tó panorámájában is gyönyörködhetnek. A pihenés a felnőtteknek legtöbbször nyugalmat, a gyerekeknek pedig mozgást jelent, ezért a S.Martin Therme & Lodge-ban berendeztek egy hangszigetelt gyerekrészleget, ahol a kisebbek a gyerekmedencékben pancsolhatnak, csúszdázhatnak, vagy az egyéb attrakciókat próbálhatják ki.
A szálloda különleges szolgáltatása az ingyenes gyermekmegőrzés, amelynek keretében a csemeték játékos módon megismerhetik a környék növény- és állatvilágát.

Aktív programok nyáron…

Ha jó az idő, szafari-túrák keretében lehet felfedezni a környék látnivalóit a szakképzett St. Martin-rangers-ek segítségével, akik valójában diplomás biológusok, geológusok és természetpedagógusok. Minden évszaknak megvan a maga egyedi programja: tavasszal a túzokok látványos dürgését figyelhetik az érdeklődők, télen pedig az állatok nyomait fürkészhetik. Nyáron persze nagyobb a szabadtéri programkínálat. Gyalogosan, biciklivel, vagy akár kenuval is követni lehet a vízibölények és a fehér szamarak nyomait, meg lehet figyeli az itt élő mintegy 320 madárfajt, akinek pedig szerencséje van az megpillanthat néhányat a Föld utolsó vadlovai, a Przewalski-lovak közül.
A barangolás közben talált érdekességeket a szállodába visszatérve szakemberek segítségével mikroszkóp alatt tanulmányozhatják a lepkefogós felfedezők. A túrák igény esetén horgászattal vagy barbecue-partival is végződhetnek a közeli Zicksee-nél. Éjszaka csillagász segít eligazodni a csillagos égbolton, és ki lehet próbálni azt is, milyen éjjellátó berendezésekkel közlekedni.

…és télen

Télen a nyomok keresése mellett alkonyatkor egy különleges libafajt is fel lehet ismerni. A szakemberek segítségével óvatosan azokat a helyeket is meg lehet közelíteni, ahol az állatok a téli álmukat alusszák, távcsővel pedig azokat is tanulmányozzák, amelyek a leghidegebb évszakban is aktívak. Még különleges felfedezésekre is mód van: meg lehet találni a baglyok köpetét. Az izgalmas túra végén lovaskocsikkal (vagy ha hó van, lovasszánokkal) lehet visszatérni a szállodába, ahol gulyáslevessel és forralt borral várják a vándorokat. A vendégeknek természetesen arra is van lehetőségük, hogy egyedileg összeállított programokon vegyenek részt.

Aki egy 3-4 órás, kimerítőbb túrára is vállalkozik, az a „Fun triatlon” keretében teheti próbára magát. Ezt a programot biológusok, geológusok és szabadidő-pedagógusok fejlesztették ki kifejezetten céges csoportok számára. A csomag sportolást, a természetben való kalandozást, csapatépítést, kitartás-fejlesztést, szórakozást és étkezést foglal magában. Célja, hogy közelebb hozza a résztvevőkhöz a természetet, és eközben erősíti a csoportdinamikát és az összetartozás érzését. A „Fun triatlon”-hoz kapcsolódó piknik kulináris élményekkel zárja a programot.

A SPAFARI koncepció még azt is lehetővé teszi, hogy a belső térben is átéljenek a nyárihoz hasonló élményt azok a vendégek, akik hidegebb évszakokban keresik fel a St. Martin Therme & Lodge-t.

Strand és wellness

Májustól szeptemberig működik a Summer Island, ahonnan a Pannon síkság egyedülálló panorámájában gyönyörködhetnek a vendégek. Sokkal többet kínál, mint pusztán nyugágyakat a kristálytiszta tó mellett – a sport- és felfedező túrák kiindulópontja, találkozóhely a természet és a napsütés szerelmesei számára, és azoknak, akik a Beach Bar nyújtotta zenei és kulináris élményeket szeretnék élvezni. Itt mindenki megízlelheti a gyümölcsös italokat, turmixokat, csakúgy, mint a koktélokat és a longdrinkeket, amelyeket a Summer Island teljes területén kivisznek a nyugágyakba. Ha valaki megéhezne, megkóstolhatja a helyi rágcsálnivalókat, vagy kérhet valamit a frissen készült grillspecialitások közül.
Nyáron a vendégek tó fölé kinyúló fateraszon, vagy a legfelső szinten lévő Megfigyelő fedélzeten is nyugalomra lelhetnek. Még különlegesebb szolgáltatást nyújt a Business Class, a Felső fedélzet. Aki ezt veszi igénybe, számíthat ebédre, italokra, rágcsálnivalókra, emellett kedvezményt kap a kozmetikai és wellnesskezelések árából, és közvetlen kijáraton át közelítheti meg a tavat vagy a szaunákat, ahol a többinél is exkluzívabb és kényelmesebb nyugágyakban pihenhet.

A St. Martin Therme & Lodge wellnessrészlegét mindenkinek lehet ajánlani, aki valódi ellazulásra vágyik, és a természet élményét vagy az inspiráció új forrását keresi. Az ötféle szauna és a gőzkabin mellett mezei gyógyfüvekkel illatosított gőzfürdőben is lehet relaxálni. A spa-részleget a környék természeti adottságai és a természet ritmusa ihlette. A kezelésekben ebből következően visszatérő elem a só, amely itt a megújulást jelképezi. Más anyagokban is visszatükröződik a természethez való szoros kötődés: olajak és növényi kivonatok aktiválják a bőr természetes védőfunkcióját, és töltik fel erővel és vitalitással. Az exkluzív spa-lakosztályokban arra is van lehetőség, hogy kezelés közben a vendégek a Fertő-tó panorámájában gyönyörködjenek, sőt még a saját gőzfürdő és a jacuzzi is a rendelkezésükre áll.

A St. Martin Therme & Lodge különleges szolgáltatásaként a kezelések évszakonként is különbözőek. A kezelések alapját olyan helyi alapanyagok képezik, mint a só, a szőlő, a pezsgő, és a speciális teafajták, amelyek az igényeknek megfelelően az egész év során egységet teremtenek a test, a szellem és a lékek között. A Babor és a VINOBLE kozmetikai márkák segítségével a St. Martin Therme & Lodge a helyi adottságokhoz igazodva saját kozmetikai kezeléseket fejlesztett ki. A palettát a férfiaknak szánt csomag teszi teljessé.