x

Szülinap Bükön - Danubius Health Spa Resort Bük****

Hotel tesztek élménybeszámolók, értékelés

Címlap / Hotel tesztelés

Szülinap Bükön - Danubius Health Spa Resort Bük****

Úgy gondoltuk, hogy az ötvenedik születésnap nemesebb ünnep annál, minthogy a szokásos fülhúzással és valami csekélységgel elintézzük, ezért wellness-hétvége szervezésébe fogtunk.

Párom édesanyjának nagyon nehéz örömet szerezni. „Meg van nekem mindenem” – szokta mondogatni. Úgy gondoltuk, hogy az ötvenedik születésnap nemesebb ünnep annál, minthogy a szokásos fülhúzással és valami csekélységgel elintézzük, ezért úgy döntöttünk, hogy wellness-hétvégét szervezünk neki, olyat, amilyet, sosem felejt el.

align=left Büköt szemeltük ki, és ott a felújított, négycsillagos Danubius Health Spa Resort Bük szállodára esett a választásunk. Mivel még egyikünk sem járt itt, útvonaltervekkel felszerelkezve indultunk útnak, hogy gond nélkül megtaláljuk a szállodát. Ott kedvesen fogadtak minket, a londinerek a csomagjainkat felkapva elkísértek minket a szobákhoz, ahol azonnal elkápráztatott minket a hatalmas ágy, és az erkélyről elénk táruló csodás panoráma - távolban az Alpok nyúlványai, előttünk a golfpálya zöldje.

align=right A wellness-részt néhány éve újították fel a vendégek igényei szerint: így van külső- és belső medence, gyógymedence, jakuzzi és egy élmény medence is, ahol félóránként lendülnek mozgásba a vízi attrakciók: masszírozó vízsugarak, gejzír, nyakzuhany, teljes víz alatti testmasszázs és természetesen pezsgőfürdő.

Este megújulva és felfrissülve vettük az étterem felé az irányt, ahol kellemes élőzene és mesés illatok fogadtak minket. Az étterem két részből áll, egyik részében a gyerekes családok kapnak helyet, itt van etető szék is, míg másik részében hangulatos boxokba ülhetnek be a vendégek. A büfévacsora hosszú asztala roskadásig volt megrakva finomságokkal: levesekkel, sültekkel, felvágottakkal, savanyúsággal, salátákkal, gyümölcsökkel, süteményekkel. A szarvas pörkölt jó választás volt, bár még soha nem ettem, nagyon ízlett. A vacsora végeztével titokban tortát indultunk rendelni szülinaposunknak a szombati vacsorához. A szálloda éttermének jóvoltából a hadműveletet sikeresen végre is hajtottuk.

Később úgy döntöttünk, hogy lefekvés előtt még körülnézünk a hotel híres kertjében. Bár már sötét volt, a díszkivilágítás csodás fényárba borította a tágas kertet. Ahol napközben napozhatnak vagy hűsölhetnek a vendégek, ott most tökéletes nyugalom uralkodott. A kertben biliárd és csocsó asztal is áll, de van óriás sakk, játszótér, malom és tekézési lehetőség is.

A reggeli a vacsorához hasonlóan svédasztalos volt: kávé, tea, gyümölcslé, joghurt, friss zöldség és gyümölcs és friss péksütemény sorakozott az asztalokon.

align=left A finom ételek után a szálloda feltérképezésére indultunk: először a wellness és gyógyrész felé, ahol számtalan sok lehetőség várja a gyógyulni és szépülni vágyóknak. Lehet jelentkezni súlyfürdőre, csoki-masszázsra vagy különleges kozmetikai kezelésre, amelyet nyugodt környezetben, kellemes zene mellett élvezhetünk. Az aktív pihenés hívei a jól felszerelt konditeremmel egészíthetik ki az egész napos fürdőzést. Ha valaki a hétköznapokban elhanyagolta volna az egészséges testmozgást, itt számos sportot kipróbálhat – teniszt, fallabdát, minigolfot, asztaliteniszt, nordic walkingot. Nagy örömünkre ezeket a sportszolgáltatásokat külön felár nélkül, ingyenesen vehetik igénybe a szállóvendégek.

Betekintettünk a szálloda felújított szobáiba is. A szálloda legfelső szintéjén található superior szobák méretben és berendezésben térnek el a standard szobáktól, itt zuhanyfülkék vannak a fürdőszobában és saját széf a szobában, illetve itt nem lehet dohányozni, és a szálloda többi részétől eltérően ide nem lehet kisállatot behozni. A hotel alsó szintjén két bár található, az egyikben bowlingozni is lehet.

A medencéket is kipróbáltunk és a napozás helyett – nap hiányában - a szoláriumot választottuk. A medencéket remekül kiegészíti a szauna és a gőzfürdő.

Ebéd után felszálltunk a „piros vonatra”, amely a városba visz és óránként közlekedik. Visszaérve ismét fürdőzés és meleg vacsora várt minket.
align=right Az étterembe érve, miközben a fő pincér az asztalunkhoz kísért minket, a párom fülébe súgta, hogy az ünnepelt is rendelt tortát, de csak azt készítették el, amit mi rendeltünk. Miközben a finomabbnál finomabb ételek közül válogattunk, az asztalunkra tettek egy-egy pohár pezsgőt, hogy az ünnepi alkalmat még szebbé tegyék. A szombati vacsora különlegessége a teraszon készülő grillezett húsok. A vacsora végeztével meglepetésszerűen leoltották a villanyokat és tűzijáték kíséretében előkerült az ünnepi torta. A meglepetés nagyszerűen sikerült!

Köszönjük!