Városháza - Budaörs

látnivalók Budaörsön

Városháza - Budaörs

align=left A rendszerváltozás után Budaörs Város Önkormányzata a Szabadság út 134. szám alatti épületet használta székhelyeként; ott, ahol korábban a Városi Tanács is működött. Az új, kibővített és modern technológiával felszerelt Városháza avatására 2005. október 14-én került sor.

A tervezők Kalmár László és Zsuffa Zsolt építészek, akik munkáját országos nívódíjjal ismerték el. A mintegy 6500 négyzetméter alapterületű épületben a hivatali helyiségek 2100 négyzetmétert foglalnak el, míg a többi helyiség a közösségi, kulturális funkciókat szolgálja.

align=right Az új épület arculatának a legjellegzetesebb eleme az oszlopsoros előudvar, mely a főbejárathoz vezet, aminek a hatalmas ablakai felett a mészkő burkolatba szépen metszett betűk tájékoztatják a környéken még ismeretlen járókelőt, vagy a virágcímerrel díszített körforgalmon áthajtó autóst, hogy ez az épület bizony a Városháza – Rathaus.

Az épület előcsarnokából egy hangulatos árkádos belső udvarra juthatunk ki, ahonnan már láthatjuk a Városháza szépen rendezett parkját és a szabad téri színpadát, ahol rendszeresen rendeznek különféle táncos, zenés, koncertes kulturális eseményeket a városlakók szórakoztatásáért.
Település ismertető
  • Budaörs

    A város kereskedelmi negyedénél halad át a fővárost Béccsel, illetve a Balatonnal összekötő, M1-M7-es autópá...

Szállások Budaörsön



és környékén