Termál Gyógyfürdő - Szentes

látnivalók Szentesen

Termál Gyógyfürdő - Szentes

align=left A régi artézi uszoda 1931-ig működött, majd 1932-ben adták át rendeltetésének az 50 m-es uszodát. A létesítmény közelében 1972-ben a nemzetközi szabványokhoz igazodó 33 1/3-os versenymedence, 1975-ben pedig termálvizes gyermekpancsoló épült. A strand 1985-ben az úszásoktatásra kiválóan alkalmas 25 méteres tanmedencével bővült.

2001-től kezdődően több mint 460 millió forintos beruházás valósult meg: új öltözőépület kabinokkal, termálmedence, gyermekmedence csúszdával, csúszdarendszer és játszótér épült a strandon. A gyógyfürdőben a gyógyászati tevékenység a domináns. Gyógyvize ízületi, mozgásszervi és krónikus nőgyógyászati betegségek kezelésére alkalmas. Az elmúlt években felújították a medenceburkolatokat, új gyógyászati berendezéseket vásároltak és egy nappali szanatórium került kialakításra.

A strandfürdőben 2001–2002-ben három termálmedence létesült. Az egyik termálmedencében sugármasszázs, vállveregető masszázs és pezsgőpad található. Három csúszdából álló élménymedence és két gyerekmedence is épült. Felújították a fürdő parkját, új közművek épültek, és a járófelületek díszburkolatot kaptak.
Település ismertető
  • Szentes

    Szentes város Magyarország dél-alföldi régiójában, azon belül Csongrád megyében, a Tisza és a Hármas-Körös...

Szállások Szentesen



és környékén