Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely - Kecskemét

látnivalók Kecskeméten

Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely - Kecskemét

Kincseket őriznek itt, játéktörténeti ritkaságokat, fából faragva, kócból, csuhéból, s sok minden másból megformálva. A múzeumot a magyar játékkultúra teljes körű gyűjtésére és bemutatására hozták létre.

align= left "Európa nem arra kíváncsi, hogy átvettünk-e mindent, amit az európai művelődés nyújthat, hanem arra, hogy a magunkéból mivel gyarapítjuk az európai művelődést!" Györffy István néprajzkutató gondolatának szellemében született meg a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely 1981-ben a magyarországi közgyűjteményi hálózat új modelljeként, Bánszky Pál művészettörténész kezdeményezése és Kerényi József Kossuth-díjas építész tervei nyomán.

align= right A múzeum egyik alapfeladata a magyar és az egyetemes játékkultúra értékeinek (tárgyi és szellemi) gyűjtése, tudományos feldolgozása. Meghatározó fejlesztési szempontja a teljes magyar játékkultúrát reprezentáló tárgyak, dokumentumok gyűjtése. A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely alapvető jellemzője az alkotó tevékenység szervezése, amely elsősorban a játékkészítő és kézműves műhely programjain keresztül valósul meg.




align= left További információk:
Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely
Kecskemét, Gáspár András utca 11.
Tel: +36 (76) 481-469
Település ismertető
  • Kecskemét

    Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét - Bács-Kiskun megye székhelye - Magyarország...

Szállások Kecskeméten



és környékén