x

Szent György Energiapark - Lenti

Látnivalók

Szent György Energiapark - Lenti

A lenti termálfürdő területén lévő Szent György Energiapark Európában egyedülállóvá teszi a lenti termálfürdőt, mivel olyan jótékony hatású energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik, ahol a vendégek a gyógyvíz és e különleges energetikájú hely együttes hatása miatt hatékonyabban tudnak pihenni, feltöltődni, gyógyulni,
A földsugárzások ezen típusát - az ún. Szent György vonalakat - a keleti kultúrákban sárkányáramoknak nevezték.

A régi korokban, kultúrákban a Föld ilyen vonulatait, „idegáramait” szentként tisztelték. Ilyen vonalak találkozási pontjaiba kultikus, szakrális helyek épültek, mint pl. Stonehenge, Lourdes, Fatima, Machu Picchu, az egyiptomi piramisok vagy Árpádkori templomok.

A Lenti gyógyfürdő területén 2002-ben fedeztek fel földsugárzásokat, amelyeknek több kereszteződési pontja is található itt, és a Föld energetikai hálózatának részét képezi.
Bioenergetikus természetgyógyászok szerint minden betegség egy energiahiányos állapot következménye. Az Energiapark területén található sugárzások ezt az energiahiányos állapotot állítják helyre. Az egész szervezetre hatnak és harmonizálják az energia áramlását. Az alapvető működést segítik, jó hatású folyamatokat indítanak be, melyek helyreállítják a testi és a lelki egyensúlyt.

A Szent György Energiaparkban egy-egy alkalommal 1-2 órát érdemes eltölteni.
A parkban a kikövezett rész a Szent György vonalak irányát mutatja, a „karók” pedig e vonalak találkozási pontjait jelzik, ahol a legerőteljesebb a földsugárzás.