Széchenyi tér - Makó

látnivalók Makón

Széchenyi tér - Makó

align=left A Széchenyi tér Makó város főtere, legfontosabb közlekedési csomópontja. A város történelme során hosszú ideig vásártér volt, köszönhetően frekventált elhelyezkedésének: az aradi, a szegedi és a hódmezővásárhelyi utak találkozásánál alakult ki.

Több városképi jelentőségű épület található itt: a Széchenyi teret közrefogja a régi városháza, a Bérpalota, a Csipkesor, a Korona Szálló. A tér keleti végét a városháza és a takarékpénztár épülete zárja. Ez utóbbi oldalkertjében állították fel Hollósy Kornélia szobrát; az épület előtt áll Kallós Ede monumentális Kossuth Lajos-szobra, és Szentgyörgyi István Návay Lajos-szobrának megmaradt mellékalakjai.

align=right 2004-ban Makovecz Imre tervei alapján megvalósult a térrekonstrukció a Korona Szálló előtt. Kellemes sétatér jött létre szökő- és ivókutakkal, virágos felületekkel, hangulatos utcabútorokkal. Itt található a Megriadt nő szobra, és 2009. július 14-én itt állították fel Fátyol Misi szobrát is. A Csipkesor előtti szoborparkban további műalkotások találhatóak: Dobsa Lajost, Návay Tamást, Pulitzer Józsefet és Galamb Józsefet tették halhatatlanná szoborként.
Település ismertető
  • Makó

    Makó több mint 700 éves alföldi város az ország délkeleti részén. Magyarország Dél-Alföld régiójában, Cso...

Szállások Makón



és környékén