Sóstó Fürdőház-panzió - Nyíregyháza

látnivalók Nyíregyházán

Sóstó Fürdőház-panzió - Nyíregyháza

align=left Nyíregyháza Sóstógyógyfürdő részén hatalmas fák árnyékában a Sóstói tó partján áll a Sóstó Fürdőház-panzió, melyet a város legelső gyógyfürdőjeként tartanak számon, erről a műemlékké nyilvánított épület falán egy tábla is tanúskodik.

Az épületet Pazár István építész tervei alapján építették, amely már 1911-től fogadja a vendégeket, érdekessége, hogy már a kezdetektől vízvezetékes rendszerrel lett felépítve, akkor 8 szobával és 6 káddal. Az épület sajnálatos módon sokáig zárva volt, azonban 2000-ben sikerült újra megnyitnia a kapuit a gyógyulásra és pihenésre vágyó vendégek előtt.

A nyíregyházi Fürdőház épületében jelenleg a tetőtérben található a panzió, amely 12 kétágyas szobával, 2 háromágyas szobával, 2 egyágyas szobával és 2 apartmannal áll a látogatók rendelkezésére.

A kabinok helyén, ahol korábban a tó termálvizével megtöltött dézsák álltak, most a pezsgőfürdő, gyógyvizes medence és szauna várja a fürdőzőket. A fürdőrészleg szolgáltatásait, úgy, mint a különféle masszázsokat a panzió vendégei ingyenesen vehetik igénybe.
Település ismertető
  • Nyíregyháza

    Nyíregyháza az ország hetedik legnagyobb városa, az Észak- Alföld egyik legjelentősebb települése 120 ezer lako...

Szállások Nyíregyházán



és környékén