x

Sárberki horgásztó - Lenti

Látnivalók

Sárberki horgásztó - Lenti

A zalai dombok közt megbúvó Kerka-parti kisváros, Lenti bányatavából alakították ki a Sárberki horgásztavat. A város észak-keleti végén elterülõ 6 hektáros horgásztó csodálatos környezetben, folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal várja mind a horgászokat, mind a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. A tó partján épült 10 faház kitûnő szálláslehetőséget kínál családi hétvégék, baráti társaságok összejöveteleihez.

A tó a hetvenes évek közepétõl kezdve, 15 év alatt kavicsbányászás folytán keletkezett. A város és a környékbeli falvak horgászai nem tervszerűen behurcolt halakkal már a bányászás alatt elkezdték a víz telepítését és horgászatát. A vízbe természetes úton a Kerka áradásával és a madarakon keresztül is kerültek halak. Így alakult ki a víz természetes halfaunája. Egészen 2002. év elejéig horgászati szempontból "vadvízként" működött.

Az erősen feltörő forrásoknak köszönhetően állandó, bő, átfolyó vízhozam, a jelentős, helyenként 4-6 méteres vízmélység és a nagyon jó vízminőség lehetővé tette az intenzív haltelepítést. 6 hektáron elterülő bányatavak gyönyörűen rendben tartott környezetben, igényes szolgáltatásokkal várják a látogatókat és horgászokat.

A rendszeres telepítésnek köszönhetően senki sem távozik csalódottan; a horgászok ma már "horgászparadicsomként" emlegetik. Nyitva minden nap. Nyári időszakban éjszakai horgászat lehetősége is adott.