Református ótemplom - Makó

látnivalók Makón

Református ótemplom - Makó

Makó barokk stílusú, református temploma a környék vallásmegújító közösségének szellemi központja volt. A városközpontban található, 1788-ban épült templom mind kulturális, mind építészeti szempontból jelentős.

align=left A Református ótemplom vagy Belvárosi Református Ótemplom Makó egyik legszebb barokk stílusú műemléke. Építése 1776–1788 között zajlott, de a különböző bővítésekkel együtt építése összesen több mint 50 évig tartott, szerkezete mai napig kívül és belül jó állapotú. Tornya 47 méter magasan nyúlik az égbe.

A reformáció idején Makó több mint a fele áttért a református hitre, ezidőben a felekezetek számát tekintve katolikus, ortodox keresztény, zsidó és református hit volt jelen a városban. 1835-re a reformátusok lettek jelen legnagyobb számban a városban.

Az általuk emelt templom köré épület ki a református városrész. A mellette fölépült Nagy Oskola (a mai Makói Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Logopédiai Intézet Kálvin Tagintézmény épülete) a környék vallásmegújító közösségének szellemi központja volt: lelkészeket és református magisztereket nevelt.
Település ismertető
  • Makó

    Makó több mint 700 éves alföldi város az ország délkeleti részén. Magyarország Dél-Alföld régiójában, Cso...

Szállások Makón



és környékén