Ond városrész - Szerencs

látnivalók Szerencsen

Ond városrész - Szerencs

align=left Szerencs város társközsége Ond, mely a hét vezér egyikéről kapta nevét. A történelem során a két település között szoros gazdasági, társadalmi kapcsolat alakult ki. Napjainkban egységes közigazgatási, önkormányzati igazgatás jellemző a két településrészre.

Ond neve először a XIII. században fordul elő írásos dokumentumban. A település 1567-ben török-tatár csapatok támadása során elpusztult, s csak 1595-ben telepítették be újra birtokosai. 1603-ban adomány útján Rákóczi Zsigmond kezére került, a későbbi évszázadok során – Szerencshez hasonlóan – számos nemesi család birtokolta.

align=right Ond szőlőhegye a Tokaj-Hegyaljához tartozik, ahol igen jó bor terem. A szép természeti környezet mellett a katolikus templom és az 1802-ben épült református templom nyújtanak idegenforgalmi látványosságot.

A falu lakói mindent elkövetnek, hogy egy kedves, barátságos települést alakítsanak ki, ehhez azonban az önkormányzat támogatására is szükség van. Az infrastrukturális fejlesztések sorában a helyi óvoda épületére áldoztak jelentős összeget, a tervek között szerepel többek között a csapadékvíz-elvezetés problémájának megoldása.
Település ismertető
  • Szerencs

    Szerencs, Hegyalja kapuja a Nagyalföld és az Eperjes-Tokaji hegylánc találkozásánál, a Szerencs-patak és a Takta...

Szállások Szerencsen



és környékén