Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar Történeti Múzeuma - Mosonmagyaróvár

látnivalók Mosonmagyaróváron

Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kar Történeti Múzeuma - Mosonmagyaróvár

align=left 1989. április 5-én nyitotta meg az akkori Pannon Agrártudományi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kara a Történeti Múzeumot, melynek kiállítása a vár épületében található.

A kiállítási anyag összegyűjtése és feldolgozása 3 hosszú éven keresztül tartott. E munkának célja az volt, hogy az első hazai agrárfelsőoktatási intézményhez méltó kiállítási anyag kerüIjön bemutatásra.

A kiállítás kronológiai rendben (az alapítás évétől kb. a 80-as évekig) ad bepillantást - eredeti dokumentumok, fényképek, levelek stb. segítségével - az egykori intézmény kiváló, nagyhírű professzorainak munkásságába, kutató munkájába, a hallgatók életébe. Eredményeik kiemelésével mutatja be azokat a történéseket, amelyek az intézmény sorsának alakulását befolyásolták, a kor történelmi és gazdasági eseményeibe ágyazva.

A kiállítás anyagából jól kitűnik, hogy az 1818-ban alapított felsőfokú Gazdasági Magántanintézet az első és egyik legjelentősebb képviselője a magyar mezőgazdasági felsőoktatásnak, kutatásnak. Emellett számos nemzetközi elismeréssel is büszkélkedhet.

Mindazok akik érdeklődést tanúsítanak a nagy múltú intézmény iránt, a kiállított anyag mellett zárt rendszerű gyűjtemény (levelezések, fényképek, oklevelek, hagyatékok stb.) is a rendelkezésükre áll, helyi betekintéssel.
Település ismertető
  • Mosonmagyaróvár

    Mosonmagyaróvár az ország nyugati kapujában, az osztrák határtól 6, a szlovák határtól 13 km-re fekszik. 32 e...

Szállások Mosonmagyaróváron



és környékén