Nepp Dénes szíjgyártó, bőrdíszműves műhelye - Szekszárd

látnivalók Szekszárdon

Nepp Dénes szíjgyártó, bőrdíszműves műhelye - Szekszárd

A híres szekszárdi mester, Nepp Dénes bőr-és szíjgyártó műhelye a továbbélő hagyomány szép példája: világbajnok fogathajtók lószerszámai kerültek ki a keze alól.

align=right Nepp Dénes, családi hagyományait folytatva tanulta ki a szakmát, 1979 óta kisiparos, alapelve a precizitás és a magyar szíjgyártó hagyományok tisztelete. Ennek megfelelően lószerszámai teljes egészében kézzel szabottak és varrottak. A parádés magyar szügyhámokat elsősorban fogathajtóversenyzők számára készíti. A díszcsatok rézből öntöttek és aranyozottak. A fonott sallang, amely a mesterre jellemző egyéni motívumokat tartalmaz, alószerszám ékszere. Ilyen fonási technikát csak Magyarországon alkalmaznak, a világ másrészein nem ismerik.

align=left Parádés lószerszámai igen magas szakmai tudását tükröző igényes, elegáns és szép kivitelezésű munkák. Üzletében látogatókat is fogad, lehetőséget biztosít mesterségbemutatók megtartására is. Minden terméke zsűrizett. Lószerszámaival már több fogathajtószerzett világbajnoki aranyérmet vagy ezüstérmet. 2004-ben nyert először a MagyarKézműves Remek címet.

Cím: Szekszárd, Ezerjó u. 43.
Telefonszám: 74/315-225
Nyitva tartás:
előzetes bejelentkezésre: 3-4 nappal előbb,
nyitva: H-P 8.00-12.30 és 13.00-17.00.
Település ismertető
  • Szekszárd

    Szekszárd a nemes borok és a művészetek városa. Tolna megye székhelye a Dunántúli-dombság és az Alföld talál...

Szállások Szekszárdon



és környékén