Nemzeti Bormúzeum - Szentendre

látnivalók Szentendrén

Nemzeti Bormúzeum - Szentendre

align=right 1993-ban nyitotta meg kapuit a hazai és hazánkba látogató, borkultúrát ismerő és ismerni vágyó közönség számára. A közel 800 nm2-es ódon hangulatú, télen-nyáron kellemes klímát biztosító pincerendszer ad otthont a Múzeumnak, a kostoló utcának és a "borshop" -nak. A Múzeum bemutatja a magyar szőlő és borkultúra fejlődését. A hazai szőlőtermelő tájegységek jellegzetességeit a több nyelven beszélő tárlatvezetők ismertetik.

align=left A borkostoló során pincemesterek tanácsadásával kóstolhatják a látogatók a legnemesebb borokat is. A nagynevű pincészetek díjnyertes borai mellett a jövő ígéretes magántermelőinek szőlőnedüi is szerepelnek kostoló programjaikban. Kívánságra speciális kostoló programot is ájánlanak, mint gyakorlott borkedvelőknek, ínyencceknek, egy-egy pincészet vagy tájegység válogatott borainak tanulmányozása.

Bor-shop: A 22 magyar bortermelő tájegység, közel 150 pincészetének, mintegy 4000 palackja biztosítja a bor-shop egyedülállóan széles kínálatát. Pincemestereik szaktanácsadással segítik a látogatókat a megfelelő bor kiválasztásában, helyes tárolásában és fogyasztási szokásaiban.

align=right Nagyértékű, múzeális borok is szerepelnek a kínálatban, melynek egy része megvásárolható, illetve kívánságra vállalják adott évjáratú borok felkutatását is. Megrendelőiknek lehetősége nyílik arra is, hogy kiválasszák, mely borvidék, mely pincészetének borait szeretnék kóstolni, melyekhez a konyhafőnök speciális ételajánlatával is szolgálhatnak.

Cím:
Bogdányi u. 10.
Település ismertető
  • Szentendre

    A Dunakanyar kapujában, a Pilis és a Duna, hegy és sík vidék találkozásánál, gyönyörű természeti környezet...

Szállások Szentendrén



és környékén