Nagykönyvtár - Sárospatak

látnivalók Sárospatakon

Nagykönyvtár - Sárospatak

A Kollégium alapításával egy időben, 1531-ben kezdte meg működését. A magyar nemzeti kultúra értékeinek gyűjtésére azóta törekvő intézmény régikönyv-gyűjteménye számos kuriózumot is tartalmaz.

align=left A könyvtár a kollégium alapításával egy időben, 1531-ben kezdte meg működését. A magyar nemzeti kultúra értékeinek gyűjtésére azóta törekvő intézmény régikönyv-gyűjteménye számos kuriózumot is tartalmaz.

A magyar történelem jeles személyiségeinek adományait, értékes kiadványokat is tartalmazó gyűjtemény jelenleg több mint 440 ezer darab könyvből, kéziratból áll. Különösen értékes teológiai, filozófiai, irodalmi, nyelvészeti, társadalomtudományi és történelemi témájú könyvek találhatók itt.

A könyvtár - az iskola oktató és nevelő tevékenységének segítése mellett - két évszázada tudatosan törekszik a magyar nemzeti kultúra értékeinek gyűjtésére és őrzésére, különös tekintettel a felső-magyarországi szellemi értékekre. Bár profilja erősen humán jellegű, gyűjti a régi és új természettudományi szakirodalmat is.
A Nagykönyvtár a téli időszakban is látogatható a hétvégeken is, de csak bejelentkezéssel.

Nyitva tartás:
Április 1. – Október 31.: Hétfő – Péntek: 9.00.-17.00 óráig, Szombat: 9.00-16.00 óráig, Vasárnap: 9.00.-12.00 óráig
November 1. – Március 31.: Hétfő – Péntek: 9.00-17.00 óráig

Cím:
Sárospatak, Rákóczi u. 1.
Település ismertető
  • Sárospatak

    Sárospatak észak-magyarországi város Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Miskolctól közel 70 kilométerre északkele...

Szállások Sárospatakon



és környékén