MODEM (Modern és Kortárs Művészeti Központ) - Debrecen

látnivalók Debrecenben

MODEM (Modern és Kortárs Művészeti Központ) - Debrecen

2006 őszén jött létre Debrecenben az ország és a tágabb régió egyik legnagyobb, s alighanem legkorszerűbb modern és kortárs képzőművészeti központja. A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ Debrecen történelmi belvárosában, az újonnan kialakított Baltazár Dezső téren található.

align= left A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ az újonnan kialakított Baltazár Dezső téren található, félúton a Déri Múzeum és a Kölcsey Központ között. Az összesen 4650 négyzetméter alapterületű, háromszintes épület mintegy 3000 négyzetméter kiállítótérrel rendelkezik. A második emeleten található az ország legnagyobb egybefüggő – több mint 1300 négyzetméteres – kiállítóterme.

align= right A MODEM-ben a modern és kortárs képzőművészet számos remekműve megtalálható. Az időszaki kiállítások mellett rendszeresen rendeznek itt társművészeti programokat és múzeumpedagógiai foglalkozásokat is. A művészeti központ szerves része a ModemShop nevű ajándék- és könyvesbolt, valamint a Művész Kávézó – ez utóbbi rendszeresen helyt ad művészettörténeti, bölcseleti előadásoknak, irodalmi esteknek, valamint kisebb koncerteknek is.

align= left A kiállítások hétfő kivételével minden nap 10-től 18 óráig, csütörtökönként december 1. és április1. között 14-től 22, az év többi részében pedig 16-tól 24 óráig látogathatóak.

MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ
Debrecen, Baltazár Dezső tér 1.
Telefon: 52/525-018
Település ismertető
  • Debrecen

    Debrecen Magyarország második legnagyobb városa, Hajdú-Bihar megye székhelye. A város az Alföldön fekszik, kb. 3...

Szállások Debrecenben



és környékén


További találatok: |