Mátraszentlászló - Mátraszentimre

látnivalók Mátraszentimrén

Mátraszentlászló - Mátraszentimre

align=left A településre rövid kitérővel érünk el a bőgős –réti elágazástól. A 24. Sz főútról jobbra kell letérnünk, ha Galyatető irányából érkezünk. Utunkon alig egy km múlva megpillantjuk a Három falu templomának jellegzetes formáját.

A templom előtt autóval parkolhatunk, lépcsőkön sétálhatunk fel az épülethez. A templom után hamarosan elérjük a Mátraszentlászló táblát. Mátraszentlászló az utóbbi években indult fejlődésnek, a 70-es években az elnéptelenedés fenyegette a falut. Ma egyre több üdülőben pihenhetnek az idelátogatók.

A három falu templomát 1942-ben szentelték fel, amelynek Szent István király a védőszentje. Minden évben augusztus 20-án búcsúi szentmisét tartanak. Turisták ezrei látogatják évente, hiszen kényelmes turistaútvonal halad el mögötte, a Mátraszentimrét és Mátraszentlászlót összekötő kék jelzés.A templom mögött jellegzetes szép követ pillantunk meg, az un. Stuller-követ.

Mátraszentlászlón a műút Mátraszentistván felé vezető kanyarjától gyalog percek alatt – jelzett turistaúton – kis emelkedővel elérjük a Vöröskő-kilátót.
Település ismertető
  • Mátraszentimre

    Mátraszentimre Heves megyei község, egyben Magyarország legmagasabban fekvő települése. Népessége 500 fő. A Fe...

Szállások Mátraszentimrén



és környékén