Margitsziget - Budapest

látnivalók Budapesten

Margitsziget - Budapest

align=right A történelmi jelentőségű Margitsziget a Dunán, Budapest központi részén helyezkedik el. A tömegközlekedés kivételével mindenfajta motoros járművel behajtani tilos, így szó szerint a pihenés, a sport és a béke szigete.

A tavasztól őszig nyitva tartó Palatinus strandfürdő, a Hajós Alfréd sportuszoda, ahol a magyar olimpiai bajnok vízipólócsapat edz, a kis vadaspark, a Domonkos-rendi apácakolostor romjai, a napozó teknősökkel teli Japánkert, az 5 km hosszú kocogósáv, több neves étterem és nyári szórakozóhely, két luxushotel és a Rózsakert csak néhány kiragadott példa abból a számos látványosságból, amely az idelátogatókat várja.

align=left Feltűnően sok biciklistát és gyerekes családot látni a szigeten, évszaktól függetlenül. A forró nyári napokon megtelnek a strandok és az uszodák, de ilyenkor sok ember heverészik Budapest legnagyobb szökőkútja mellett is, amely a Margit-hídhoz közel, a lehajtó végén álló füves területen épült – a szökőkút 30 percenként kellemes dallamokat játszik.

A Margitszigetet déli oldaláról a Margit-híd, északról Budapest leghosszabb hídja, az Árpád-híd határolja.
Település ismertető
  • Budapest

    Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja...

Szállások Budapesten



és környékén