Magyar Naív Művészek Múzeuma - Kecskemét

látnivalók Kecskeméten

Magyar Naív Művészek Múzeuma - Kecskemét

A Magyar Naiv Művészek Múzeuma 1976-ban nyitotta meg kapuit Kecskeméten. A múzeum a klasszikus és kortárs magyar naiv festők és szobrászok alkotásait gyűjti egybe, kiállításai a naiv művészek megismertetését, népszerűsítését célozzák. Az intézmény Kecskemét központjában, barátságos zöldövezetben található.

align= left Az országos gyűjtőkörű szakmúzeumnak egy XVIII. századi alföldi városi nemesi lakóház ad otthont. A műemlék épület korábbi építésű, nyugati szárnya az időszaki kiállítások helyszíne, a lakóház zömét alkotó nagy tömegű épület pedig az állandó kiállítások színtere. "A modern művészet forrásvidéke" című állandó kiállítás a magyar naiv művészet legjellemzőbb témái (falusi ünnepek és hétköznapok, természeti környezet, belső világ) szerint csoportosítva mutatja be a klasszikus és kortárs magyar naiv művészek alkotásait, áttekintést adva a magyar naiv művészetről.

align= right Az évente kétszeri alkalommal megrendezésre kerülő időszaki kiállítás egy vagy több naiv alkotó munkáival ismerteti meg az érdeklődőket.

További információk:
Magyar Naiv Művészek Múzeuma
Kecskemét, Gáspár András utca 11.
Tel: +36 (76) 324-767
Település ismertető
  • Kecskemét

    Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét - Bács-Kiskun megye székhelye - Magyarország...

Szállások Kecskeméten



és környékén