Körösök Völgye Natúrpark Egyesület Látogatóközpont és Játszóház - Békéscsaba

látnivalók Békéscsabán

Körösök Völgye Natúrpark Egyesület Látogatóközpont és Játszóház - Békéscsaba

align=left A Körösök Völgye Natúrpark Egyesületet 2001-ben alapította 9 önkormányzat, Békéscsaba, Békés, Gyula, Bélmegyer, Tarhos, Doboz, Köröstarcsa, Mezőberény, Vésztő - , a békéscsabai BÁÉV Rt., és a Békési Civil Szervezetek Egyesülete. Jelenleg 22 tagú a kiemelt közhasznú szervezet.

A Békéscsaba vezető szerepével létrejövő Natúrpark egyik célja komplex üdülési lehetőségek biztosítása olyan turisztikai célcsoportok számára, melyek lehetővé teszik az aktív kikapcsolódást egy viszonylag érintetlen természeti környezetben. Kiemelt prioritás kerékpárutak kiépítése és működtetése, pihenőhelyek kialakítása, vízi-, gyalogos- és kerékpártúra-vezetők képzése, tanösvények felmérése, kialakítása, a kerékpárkölcsönzés lehetőségeinek megvalósítása.

A tervek között szerepel szabad strandok kiépítése, meglévő ifjúsági táborok fejlesztése, egy kemping és egy újabb tábor létrehozása, turisztikai hasznosítás céljából épületek felújítása. A Natúrpark terve az Európai Uniónak a fenntartható fejlődést elősegítő programjaihoz kapcsolódik, ezért mintaprogramként szolgálhat.

Cím:
Békéscsaba , Széchenyi Liget
Telefon: 66/445-885
Település ismertető
  • Békéscsaba

    A közel 64 ezer lakosú Békéscsaba Magyarország dél-keleti határán, Budapesttől mintegy 200 km-re található. B...

Szállások Békéscsabán



és környékén