Korona Szálló - Makó

látnivalók Makón

Korona Szálló - Makó

A város egyik legimpozánsabb eklektikus épülete a főtéren található. A korábban fogadóként, majd szállodaként üzemelő épület 1854 és 1929 között épült, folyamatosan változva és formálódva Makóval. A szellemi élet egyik központja volt: sűrűn adott helyet vitaesteknek, előadásoknak és zenés rendezvényeknek. Jelenleg a vállalkozókat és az üzleti kapcsolatokat segítő centrum működik benne, de dísztermében zajló rendezvények révén megtartotta kulturális szerepét.

align=left A Korona Szálló Makó belvárosában, a Széchenyi téren található. A város legszebb eklektikus épülete. Makó forgalmas vásártartó helyén országos jelentőségű utak találkoztak, a vendégek kiszolgálására már a 18. század végén Nagykocsma épült.

A Korona maga négy különböző szakaszban épült, 1855 és 1967 között, architektúrája ennek ellenére egységes. Találkozási helyként, vitaestek és rendezvények helyszíneként fontos kulturális szereppel bírt régen és ma egyaránt. Legutolsó felújítása 2005-ben történt.

align=right Az épületben jelenleg a Korona Üzleti és Szolgáltató Központ működik, a város kulturális eseményei (koncertjei, előadásai, vitaestjeit) gyakran itt zajlanak; a díszterem lehetőséget biztosít a Makói Nemzetközi Gitárfesztivál, valamint szalagavatók és bálok megrendezésére. Az impozáns épület a város egyik jelképévé vált.
Település ismertető
  • Makó

    Makó több mint 700 éves alföldi város az ország délkeleti részén. Magyarország Dél-Alföld régiójában, Cso...

Szállások Makón



és környékén