Kőhegyi barlangok - Budaörs

látnivalók Budaörsön

Kőhegyi barlangok - Budaörs

align=left A Kőhegyen álló kápolnát Wendler Ferenc (1815-1897) egyszerű budaörsi istenfélő földműves építette 1855-ben. A kápolna azért lett megépítve, mert Wendler Ferencnek több alkalommal megjelent a Szűz Mária és egy alkalommal a Kőhegyen kijelentette neki, hogy: „Én vagyok a szeplőtelen fogantatás.”

A többszöri jelenések után és miután egy bányaszerencsétlenség után Mária segédletével életben maradt, Wendler Ferenc elhatározta, hogy örök időkre emléket állít a Kőhegyen a Szeplőtelen Fogantatás tiszteletére.

1855 tavaszán rokonokkal és helyiek segítségével megkezdték a Kőhegyre felvezető út építését, majd májusban a kápolna építését, amely októberre el is készült és felszentelték a Szeplőtelen Fogantatás tiszteletére.

Feleségének halála után Wendler Ferenc elhatározta, hogy a kápolnáról az élete hátralevő részében megfelelően kíván gondoskodni, és a kápolna melletti sziklába egy barlangot vájt, hogy ott a kápolna közelségében élhessen. 1872-ben kezdte el kiásni kereszt alakban a barlangot, amelybe 1878-ban be is költözött. Élete hátra levő részét itt élte le békésen Szűz Mária szolgálatában.
Település ismertető
  • Budaörs

    A város kereskedelmi negyedénél halad át a fővárost Béccsel, illetve a Balatonnal összekötő, M1-M7-es autópá...

Szállások Budaörsön



és környékén