Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága - Természet Háza - Kecskemét

látnivalók Kecskeméten

Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága - Természet Háza - Kecskemét

A Természet Háza a Kiskunsági Nemzeti Park látogatóközpontja, mely a magyarországi nemzeti parkok felé irányuló turizmus, az ökológiai tudatformálás és természeti nevelés, a természet és környezet megismerését és megóvását elősegítő létesítmény.

align= left Az épületben megtekinthető kiállítás a Kiskunsági Nemzeti Park változatos élőhelyeit jeleníti meg, továbbá bemutatja hazánk többi nemzeti parkját és az ott folyó természetvédelmi munkát. Természetismereti szakkörök, csoportfoglalkozások, előadások várják az érdeklődőket. A látogatók itt kaphatnak információt a hazai nemzeti parkok látogatási feltételeiről, turisztikai szolgáltatásairól, programjairól továbbá lehetőség van információs anyagok, ismeretterjesztő kiadványok, térképek, plakátok vásárlására is.

align= right Az épületben található a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságának "Zöld könyvtár"-a és olvasóterme. A Természet Háza külső terében a Duna-Tisza köze népi mesterségeiről készült kiállítás található. Többek között megismerkedhetünk a rétimészkő bányászattal, a tanyai építkezés falazási módjaival, a fahajókkal, valamint a hajóvontatással is, mely a legnehezebb emberi munkák közé tartozott. Nálunk 1848 előtt a földesúri robotszolgáltatások között szerepelt.

align= left Ezenkívül tanulmányozható még a hajómalmok szerepe, melyek a vízparthoz, valamint a mederbe vert cölöpökhöz rögzített hajótestek voltak, és gabonaőrléshez a folyó áramlási energiáját hasznosította. A kiállítás végezetül a szárazmolnárok, a kékfestők és a szűrszabók munkájába nyújt még betekintést.

További információk:
Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága - Természet Háza
Kecskemét, Liszt Ferenc u. 19.
Tel: +36 (76) 482-611
Település ismertető
  • Kecskemét

    Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét - Bács-Kiskun megye székhelye - Magyarország...

Szállások Kecskeméten



és környékén