Hevesi Sándor Színház - Zalaegerszeg

látnivalók Zalaegerszegen

Hevesi Sándor Színház - Zalaegerszeg

A Hevesi Sándor Színház a Megyei Művelődési Központ épületét a több évig tartó átalakító munka után, 1983-ban vehette át a város állandó színtársulata. Hevesi Sándor (1873-1939), a budapesti Nemzeti Színház rendezője, majd az Operaház főrendezője, 1922-1932 között a Nemzeti Színház igazgatója, számos színházelméleti tanulmány és cikk szerzője volt.

align=right A színház épületét, művelődési, kulturális és művészeti rendezvények céljára, az 1950-es évek végén kezdték építeni egy mocsaras-ingoványos területen, az országban először alkalmazott technikával, kútalapozással, a kor építészeti "divatjának" megfelelően, úgynevezett szocreál stílusban.

A zsinórpadlással ellátott, 618 fő befogadóképességű, erkéllyel is rendelkező Szakszervezetek Zalaegerszegi Munkásotthona néven 1962. január 28-án Katona József Bánk bán című drámájával nyitotta meg kapuit. 1966-tól 1980-ig Megyei Művelődési Központ néven működött.

Az épület színházi funkciókra való teljes átépítését 1980-ban kezdték el Vajda Ferenc szcenikai főmérnök vezetésével a budapesti Középülettervező Intézet tervei alapján, s a Hevesi Sándor Színház 1983. október 11-én vette végleges birtokba Madách Imre: Az ember tragédiája című drámájával.

align=left Az 1999. és a 2000. években alakították át a nézőteret a mai formájára a König és Wágner építész Stúdió tervei alapján. Jelenleg 402 férőhelyes nagyteremmel, mobil nézőterű stúdióval, próbateremmel rendelkezik az épület. A nézőtéri büfében és az emeleti előtérben különböző fogadások, bemutatók, kiállítások lebonyolítására is lehetőség van.

Cím:
Zalaegerszeg, Kosztolányi Dezső tér 3.
Tel : 92/598-405
Település ismertető
  • Zalaegerszeg

    Zalaegerszeg Zala megye székhelye, megyei jogú város, 62 ezer fő lakossal. A Nyugat-Dunántúlon, a Zala folyó két...

Zalaegerszegi és környéki programok

Szállások Zalaegerszegen



és környékén