Hevesi Sándor Művelődési Központ - Nagykanizsa

látnivalók Nagykanizsán

Hevesi Sándor Művelődési Központ - Nagykanizsa

A város szülöttéről, Hevesi Sándorról elnevezett művelődési központ 1976-ban átadott épületének tervezője Erdélyi Zoltán, belsőépítésze Máté András volt. Az épület előtt Németh János domborműve, az előcsarnokban Járási Ildikó tűzzománc képsorozata, az emeleten pedig Schaár Erzsébet alkotása: Hevesi Sándor mellszobra látható.

align=right A város szívében elhelyezkedő intézmény Hevesi Sándorról, Nagykanizsa szülöttéről, a kiváló színházi szakemberről, a Nemzeti Színház egykori főrendezőjéről és igazgatójáról kapta a nevét. Színházterme 474 férőhelyes, amelyben évente számos színházi előadást, komolyzenei hangversenyt, könnyűzenei koncertet, iskolai és városi programot rendeznek. A színházszerető közönségnek nyáron a Kanizsai Nyári Színház kínál igényes szórakozást. Népszerű a Nyári szerenád – a zöld juharfa lombjai alatt, valamint a fúvószenekarok fellépésével rendezett Nyáresti térzene sorozat.

A Kanizsa Nemzetközi Jazzfesztivál hazánk egyik legjelentősebb jazz-rendezvénye, világhírű muzsikusokat szerepeltet. Évente 40 - 50 ismeretterjesztő előadást tartanak. Szakmailag is kiemelkedő kezdeményezés a Magyarország természeti értékei, a Humánökológiai Szabadegyetem, valamint az Idősen is egészségesen című előadássorozat. Az utóbbi évek szakmai megújulását mutatják azok a rendezvények, amelyeket szponzorok és alapítványok támogatásával sikerült megvalósítani: a Tavaszi Művészeti Fesztivál és az Alapítványi Hónap.2004 óta kerül megrendezésre a Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál, amely évről évre sikeresebb és egyre több látogatót vonzó hagyományőrző gasztronómiai-kulturális esemény.

Az Ősze András Galériában rendezett kiállítások mellett a diákság képzőművészeti igényeit szolgálja az Ifjúsági Galéria. Négy évtizede hirdetik meg – kétévenként – az "Életünk" Országos Fotópályázatot, amelyre 4-500 pályamunka érkezik, melyekből reprezentatív kiállítást rendeznek. Évente 16 - 20 tanfolyamot szerveznek. A fiatalok szabadidejének kulturált eltöltését segíti a Vakációzz velünk! elnevezésű szünidei programsorozat, a karácsonyi és húsvéti ünnepkörhöz kötődő játszóházi foglalkozások, valamint a Tarka - Barka kézműves műhely. A népi hagyományok ápolásában jeleskedik a Szövő műhely és a Népi díszítőművészeti szakkör.
Település ismertető
  • Nagykanizsa

    Nagykanizsa közepes méretű megyei jogú város Zala megyében. A Nagykanizsai kistérség központjaként számos tel...

Szállások Nagykanizsán



és környékén