Fiume Szálló - Békéscsaba

látnivalók Békéscsabán

Fiume Szálló - Békéscsaba

A Városházával szemben a 19. sz. második felének polgári hangulatát és a századforduló eleganciáját idéző Fiume Szálloda felújított épületét találjuk. Neoklasszicista stílusban épült 1867-1868-ban, Sztraka Ernő tervei alapján. Nevét a Nagyvárad-Fiume vasútvonalról kapta. Egy időben a Csaba Szálló nevet is viselte.

align=left A megyeszékhely, Békéscsaba legpatinásabb szállodájának története a XVIII. században gyökerezik. A város központjában nagyjából a mai Hotel Fiume helyén állt az a földesúri fogadó, amelyet ez az új épület követett. Sztraka Ernő városi főmérnök terve alapján 1867-68-ban, 123.000 pengő költséggel épült föl az új vendéglő és szálloda.

A mai utast a századforduló eleganciája köszönti a Fiume szállodában. Reprezentatív éttermében, sörözőjében a hazai és nemzetközi konyha ínyencségeivel, különleges étel- és italválaszték várja a vendégeket. Akik több napra maradnak, azok a szálloda minibárral, színes TV-vel felszerelt, kényelmes, telefonos, légkondícionált szobáiban pihenhetnek.
Település ismertető
  • Békéscsaba

    A közel 64 ezer lakosú Békéscsaba Magyarország dél-keleti határán, Budapesttől mintegy 200 km-re található. B...

Szállások Békéscsabán



és környékén