Evangélikus templom - Szentes

látnivalók Szentesen

Evangélikus templom - Szentes

align=left Szentes belvárosában, a református és az ortodox templom szomszédságában, a Kossuth Lajos utca 9-es szám alatt igen szép, nyerstégla burkolatú, hegyes tornyú templomot pillanthatunk meg, az evangélikusok templomát.

A belváros egyik megragadó épülete kiváló arányaival, kecses, égbenyúló tornyával hívja magára a figyelmet. A neogótikus templom vöröstégla burkolatú. Ablakainak mindegyike csúcsíves. Négy tornya van: a harangtorony, két oldalán a két lépcsőtoronnyal, illetve a tetőgerincen magasodó huszártorony.

align=right A 45 méter magas harangtorony földszintjén díszes bejárat, kétoldalt korinthoszi fejezetű oszlopok, fölötte kör alakú rózsaablak. A harangház ikerablakai fölött a toronyóra látható, a város adományozta, tartja fönn és világítja ki esténként, Hermann Pál szentesi órás készítette a templom építésével egy időben.

A templom külső-belső tatarozása évek óta folyik. A kicsiny gyülekezet saját anyagi erővel képtelen ezt fedezni, ezért a város és az országos evangélikus egyház is segít. A gyakori beázások miatt megkezdődött a tetőzet teljes cseréje. Az utóbbi években a város díszes esti kivilágítással látta el a templomot.
Település ismertető
  • Szentes

    Szentes város Magyarország dél-alföldi régiójában, azon belül Csongrád megyében, a Tisza és a Hármas-Körös...

Szállások Szentesen



és környékén