Ciróka Bábszínház - Kecskemét

látnivalók Kecskeméten

Ciróka Bábszínház - Kecskemét

align= left A bábszínház története valamikor az 1950-es évek végén kezdődött, amikor Báron László képzőművész, tanár bábszakkört alapított a Kecskeméti Szakmunkásképző Iskolában. A kis társulat nevét, a gyerekek által jól ismert mondóka ihlette: „Ciróka-maróka, mit főztél Katóka”.A kalandos amatőr évek után, 1986-ban vált a színház hivatásossá. Először a Katona József Színház vette szárnyai alá, majd néhány év alapítványi működés után, 1991-ben önálló városi fenntartású intézmény lett.

align= right Műsorválasztásukkal, programjaikkal a legkisebbektől a felnőttekig, minden korosztálynak igyekeznek a kedvében járni. Hétközben az óvodásoknak, kisiskolásoknak és a városba látogató kiránduló csoportoknak kínálnak előadásokat, hétvégén pedig a „Vasárnapi Mesébelépő”-vel a családokat invitálják játékos színházlátogatásra.

align= left Havonta egy alkalommal a középiskolásokat és a felnőtteket is becsalogatják nézőik sorába, a „Pestiek a Budai utczában” című rendezvénysorozattal, amelynek keretében neves budapesti vendégművészek, társulatok, táncszínházak mutatkoznak be a kecskeméti közönségnek. Székhelyen kívül is rendszeresen játszanak, az utóbbi évek pedig külföldi fesztiválmeghívásokban, sikeres vendégszereplésekben is bővelkedtek.

align= right 1992 óta, kétévente megszervezik a Magyarországi Bábszínházak Találkozóját, amely igazi megmérettetés, rangos szakmai fórum a hivatásos magyar bábszínházak életében.

Kecskemét, Budai u.15.
Telefon: 76/482-217
Település ismertető
  • Kecskemét

    Az Alföld minden szépségét és értékét magában rejtő Kecskemét - Bács-Kiskun megye székhelye - Magyarország...

Szállások Kecskeméten



és környékén