Balaton Klub - Balatonföldvár

látnivalók Balatonföldváron

Balaton Klub - Balatonföldvár

A balatonföldvári kikötőben álló Balaton Klub építészettörténeti kuriózum. Az eredetileg kaszinónak épült (1903), egyike az ország első vasbeton szerkezetű épületeinek.

A Balaton Klub az 1900-as évek elején épült. A Klub nem a nagyközönség számára készült, hanem egy 6-800 tagot számláló zárt egyesület tagjainak és a pezsgő élet központja volt. A Klubnak 9 szobából álló kis szállója volt, amelyet szintén csak a klub tagjai vehettek igénybe. A Klub először vitorlásklubként működött majd a 30-as években kaszinóként. Érdekesség, hogy a Gellért tértől a Balatonföldvár Kikötőig hidroplánok szállították a kaszinó tagjait.

A II. világháborút követően, az államosítás után Hajtómű- és Felvonógyár Üdülője, majd Hajtóművek és Festékberendezések Gyárának Üdülője volt. 1995-ben önkormányzati tulajdon lett, majd értékesítették, ma magántulajdon.

2021-ben a Balaton Klub újra megnyitott és egy kiemelkedően színvonalas vendéglátó komplexumként üzemel a Balatonföldvár Kikötőben reggelizővel, önkiszolgáló étteremmel, kávézóval, biciklis büfével és fagylaltozóval. Az étterem befogadóképessége 100 fő. Az egység szezonon kívül is üzemelni fog. Ősztől ételkiszállítás funkcióval is bővül a szolgáltatás a környékbeli településekre. 2022-ben pedig további vendéglátó egységekkel és egy 100 fős rendezvényteremmel várja szerettel a Kedves Vendégeket.

A szomszédságában található melléképület felújítását követően 2022-ben szolgáltatóházak lesznek kialakítva: vitorlásbolt, bazár, ajándéktárgy bolt, újságos valamint gyermekmegőrző létesül. Az emeleti részen pedig apartmanok lesznek kialakítva. Az üzemeltető a Balaton Klub Kft.
Település ismertető
  • Balatonföldvár

    Balatonföldvár város Somogy megyében, a Balatonföldvári kistérségbe, a Balaton déli partján, Szántód és Bal...

Balatonföldvári és környéki programok

Szállások Balatonföldváron



és környékén


További találatok: | | |