Árpád-fürdő - Székesfehérvár

látnivalók Székesfehérváron

Árpád-fürdő - Székesfehérvár

A kevés székesfehérvári szecessziós épületek egyike a Kossuth utcában található Árpád fürdő. A hozzá kapcsolódó szállodarész a Várkörútra nézett. A Hübner Jenő tervei szerint épült fürdő 1905. december 31-én nyitotta meg kapuit, Fehérvár legmodernebb, gyógy céllal épült intézményeként. A hamarosan népszerűvé vált fürdőt a Székesfehérvári Kereskedelmi Bank Rt. üzemeltette. A fürdőt az 1920-as évek elején alakították át. Ekkor kisebb melléképületek, valamint szálloda (50 szoba), színház és étterem épült hozzá, amelyeket 1922. november 15-én nyitottak meg. 1926-ban, a Várkörút rendezésekor alakították ki a fürdő kerthelyiségét és a nyári mozit, amely szintén a forgalom növekedését célozta. Ezt követően kezdeményezték az Árpád fürdő gyógyfürdővé nyilvánítását. Blaha Lujza, a neves énekes színésznő kedvenc gyógyfürdője volt az Árpád fürdő; az 1920-as években több alkalommal is gyógykezeltette magát Székesfehérváron.

Fontos tudnivaló! Medencéink vizeinek tisztításához nem használunk klórt. Helyette költségesebb, de sokkal bőrbarátabb vegyszert alkalmazunk, ami nem szárítja a bőrt, nem pirosítja ki a szemet.

Törökfürdő
A fürdőpalota szívében elhelyezkedő törökfürdő ma már mozaikkal kirakott ülőmedenceként funkcionál. Kellemes, 33-37 C-os vizéből gyönyörű panorámaként tárul a vendégek…

Piskóta medence
Az új épületrészben elhelyezkedő piskóta formájú medence a fürdő élménymedencéjeként funkcionál. Hát-és derékmasszírozók, buzgárok frissítik a vendégek szervezetét. Hőmérséklet: 33-36…

Arab és Török pezsgőfürdő
A törökfürdő bejáratának két oldalán található két kis beépített hidromasszázs kád -a Török és Arab pezsgőfürdő- a Törökfürdő élményrészlegeként üzemel.

Patkó medence
Az íves formájú medence a Törökfürdő mellett helyezkedik el. A faragott oroszlánfejekkel díszített falak között a mozaikcsempével kirakott medence valódi élmény.

Csobbanó/merülőmedencék
Az újonnan épült Szaunavilágban egy kültéri és egy beltéri merülőmedence szolgálja a szaunázás utáni hideg felfrissülést. Hőmérséklet: 12-14 C

Sószoba
Sószobánk az új szárny első emeletén található a finn szauna mellett.
A helyiségben hat fő tud egy időben, kényelmesen leülni pihenőszékeinkre. A sószobában való tartózkodás amellett hogy pihentető, kikapcsoló élmény, a tiszta levegő belélegzése valódi felüdülést jelent az allergiás, asztmás és más légzőszervi betegségben szenvedők számára. A sókamra klímája fokozza a légzőszervek aktivitását, az öntisztulást, nyákoldó hatása van, így enyhülnek, megszűnnek a gyulladásos (pl. arcüreg-, homloküreg-gyulladás) és hurutos betegségek. A szobában modern elektronikai eszköz, úgynevezett só-hidegködös párologtató biztosítja a levegő sótartalmát.

Nyitva minden nap: 08:00-22:00 óra között
Cím:
Székesfehérvár, Kossuth utca 12.
Település ismertető
  • Székesfehérvár

    Székesfehérvár Fejér megye megye székhelye, egyben megyei jogú város, az ország kilencedik legnépesebb városa...

Szállások Székesfehérváron



és környékén