Agárdi Pálinkafőzde

látnivalók Agárdon

Agárdi Pálinkafőzde


Az Agárdi Pálinkafőzde Agárdon található a Sreiner-tanyán az Agárdi Termálfürdő és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia szomszédságában.

A Gárdonyi Géza emlékház és a Szent Anna kápolna környezetében, nem túl messze a gyümölcsöskertektől épült meg az Agárdi Pálinkafőzde 2002-ben, zöldmezős beruházásként, majd később Látogatócentrumunk is megnyitotta kapuit, ahol kóstolóprogramokkal, kiváló étteremmel várjuk a látogatókat, és helyszínt biztosítunk rendezvényeknek, konferenciáknak is.

A helyszín kiválasztásában döntő szerepet játszott az, hogy a környező régió kiváló alapanyagbázisként szolgál, a főzdét körülölelő gyümölcsösök szinte korlátlan forrását biztosítják a csúcsminőségű pálinka előállításához szükséges első osztályú gyümölcsnek. E mellett Agárd központi fekvése mind az alapanyagok beszállítását, mind pedig termékeinknek a fogyasztókhoz történő eljuttatását zökkenőmentessé teszi.

A pálinkakészítés mestersége sokat változott az idők folyamán. Mi az Agárdi Pálinkafőzdében azt ismertük fel, hogy a pálinkakészítés többet jelent a hagyományok és a modern technológia ötvözésénél: olyan alkotó folyamat, melyben a tökéletességre törekvő teremtő ember szerepe a technológia fejlődésével sem csekélyebb, mint évszázadokkal ezelőtt.

Hisszük, hogy munkánkkal hozzájárulunk ahhoz, hogy a magyar pálinka hírnevét, fogyasztásának kultúráját mindannyiunk örömére megőrizzük és továbbadjuk az utánunk következő nemzedéknek is.

Jó pálinkát készítünk. Milyen a jó pálinka? Az igazi pálinka magában hordozza a gyümölcs zamatát és alkotójának ízlésvilágát, szakmai tudását. Fogyasztásakor tiszta, gyümölcsre jellemző, virágos, fűszeres illatok, valamint karakteres, harmonikus és hosszantartó gyümölcsös ízek varázsolhatók elő.

A kulturált alkoholfogyasztás hívei vagyunk. Nem véletlen, hogy a világ jelentős részén társadalmilag teljesen elfogadott a kulturált, mértéket tartó alkoholfogyasztás: a kutatók vizsgálatokkal igazolták, hogy a kiváló minőségű italok nem "csak" gasztronómiai élménnyel gazdagíthatják az embert, de a kis mennyiségben fogyasztott alkohol - amellett, hogy növeli az étvágyat, elősegíti az emésztést és hozzájárul a stressz csökkentésével hozzájárul a jó közérzet kialakulásához – mérsékli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát azáltal, hogy csökkenti az érfal gyulladását, a vérrögképződést, a szervezet pedig lebontja a vérzsírokat. A kísérletek azt bizonyítják, hogy a mértékkel alkoholt fogyasztó emberek még a szeszes italokat teljesen elutasító társaiknál is egészségesebbek.

A magyar napérlelte, zamatos gyümölcsök ízeit, aromáit örökítjük meg pálinkáinkban. Hisszük, hogy munkánk eredményével a magyar hungarikumok sora is gazdagszik.

Gasztronómiatörténeti eseményként értékelték a szakemberek 2002-ben az Agárdi Pálinkafőzde megnyitását. Az évszázados tradíciókra építő szakértelem, a legkorszerűbb technológia, valamint a minden részletre kiterjedő gondoskodó figyelem ötvözésével a Főzde a valódi magyar pálinka olyan, a legkifinomultabb ízlésnek is megfelelő, legmagasabb minőségi kategóriájú választékát kínálja, mely nemcsak a hazai fogyasztóknak szerez meglepetést, de a Magyarországra látogató külföldiek számára is páratlan gasztronómiai élményt nyújt.

Az Agárdi gyümölcspálinkák a kizárólag a magyar gyümölcsre jellemző egyedi ízvilág jegyeit hordozzák. Gazdag, friss aromáikkal, tiszta, gyümölcsös ízeikkel párlataink – a fogyasztók és a szakma egybehangzó véleménye szerint is - a hazai gasztronómiában évtizedek óta létező űr betöltéséhez járulnak hozzá.

A magyar pálinka presztízsének megóvása iránti elkötelezettségünket az üzem méretei is tükrözik: a kézzel palackozott és címkézett, korlátozott mennyiségben készülő Agárdi pálinkák nem okozhatnak csalódást a termelési mutatók kedvéért.