x

Világhírű séfek menüi a Qatar Airways fedélzetén

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Világhírű séfek menüi a Qatar Airways fedélzetén

Feltöltve: 2012-11-16

A Qatar Airways fedélzetén ezentúl a világ legjobb séfjeinek menüit élvezhetik az utasok, egyelőre az első és a business osztályon.

A világ legjobb nemzetközi konyháit képviselő kulináris nagykövetek – Nobu Macuhisza, Ramzi Choueiri, Vineet Bhatia és Tom Aikens – exkluzív együttműködés keretében alkották meg a Skytrax által a világ legjobbjának megválasztott légitársaság csábító ételsorait.

A libanoni séf, Ramzi a közel-keleti konyha tökéletes élményét, a bombay-i születésű Vineet séf az egzotikus indiai ételek egyedülálló ízvilágát varázsolta a fedélzetre. Az angol Tom Aikens a brit és francia gasztronómia remekeit ötvözte, Nobu pedig az ázsiai fúziós kulinária képviselője.

A kiválasztott, híres séfek hónapokat töltöttek azzal, hogy specialitásaikat elkészítsék és teszteljék. Az emlékezetes gasztronómiai élményt nyújtó ételsorok megalkotásánál a séfek nem csak az ízeket, textúrákat és aromákat vették figyelembe, hanem azt is, hogy milyen ételek felelnek meg leginkább a hosszú távú járatokon és hogy 10 000 méteren az ízlelőbimbók is másképp érzékelik az ízeket. Az ételekhez természetesen új borokat is választottak szakemberek, sommelier-k bevonásával.

A remek ételsorokat a Dohából induló járatokon már valamennyi üzleti és első osztályon utazónak felszolgálják és rövidesen a légitársaság új Boeing 787 Dreamliner gépének fedélzetén is megtapasztalhatjuk ezeket a gasztronómiai élvezeteket.

A Qatar Airways jelenleg 111 gépből álló flottát üzemeltet, és 120 célállomásra repül világszerte. A világ legjobb légitársasága fedélzetén ötcsillagos kényeztetés, figyelmes, kedves utaskísérők, finom, jó minőségű ételek és italok, kényelmes ülések, és gazdag szórakoztató rendszer várja az utasokat a turista osztályon is.

A Qatar Airways kényelmes és gyors kapcsolat Budapest és a Közel-Kelet, Délkelet-Ázsia, Ausztrália és Kelet-Afrika között, így a katari légitársasággal Budapestről egy átszállással juthatunk el olyan népszerű helyekre, mint Bali, Phuket, Bangkok, Peking, Tokió, Manila, Szingapúr, Kuala Lumpur, Dzsakarta, Hanoi vagy Ho Si Minh város (a régi Saigon).

Az idei járatnyitásoknak köszönhetően pedig már az ausztráliai Perthbe is egy átszállással repülhetünk el Budapestről, Melbourne után ez a másik ausztráliai célállomás a Qatar Airways menetrendjében.
  • 

    Téma szerint

    • Arábia ismeretlen kincse: Katar


      Katarba repültünk a világ ötcsillagos légitársasága, a Qatar Airways meghívására. Átutazóként eddig csak a kis emirátus zsúfolt repterét ismerhettem meg, azt viszont már elég jól is...

  • 
  • 
  • 
  •