x

Továbbra is kérik az útlevelet Ferihegyen

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Továbbra is kérik az útlevelet Ferihegyen

Feltöltve: 2008-03-27

A schengeni időszámítás az idei nyári menetrend kezdetétől, azaz 2008. március 30-án éjféltől lép életbe a ferihegyi repülőtéren.

A schengeni időszámítás az idei nyári menetrend kezdetétől, azaz 2008. március 30-án éjféltől lép életbe a ferihegyi repülőtéren, ami a Malév üzemelésében, így utasai számára is változásokat jelent. Ettől az időponttól kezdődően a ferihegyi határokon is megszűnik a határellenőrzés Schengen államokba való utazás esetén. Az új szabályozásnak köszönhetően a Malév a jövőben nem csak 2A terminálról közlekedik: a Schengen országokba induló és onnan érkező Malév járatok továbbra is a 2A-ról, míg a nem schengeni járatok a 2B terminálról üzemelnek.

Bár a Schengen legkézzelfoghatóbb hatása, hogy megszűnik az útlevél ellenőrzés a schengeni tagállamok közti határok átlépésekor – így a repülőtéren is –, de a check-in pultoknál – az utas azonosítás érdekében – továbbra is kérni fogják az útlevelet vagy személyi igazolványt. A schengeni térségen belül is szükséges az útlevél vagy személyi igazolvány, azt a tagállamok területein annak hatóságai bármikor kérhetik.