x

Több tengerpart Ferihegyről

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Több tengerpart Ferihegyről

Feltöltve: 2008-06-19

Kitört a nyár Ferihegyen is: új célállomásokkal és járatsűrítésekkel gazdagodik a Budapest Airport kínálata a legmelegebb hónapokban.

A Wizz Air nyolc új járatot indít, amelyek kivétel nélkül napfényes, tengerparti városokba repítik az utasokat, akik így eljuthatnak Rodoszra, Krétára, Korfura, a bulgáriai Várnába és Burgaszba illetve Mallorcára. A SkyEurope trieszti járattal tért vissza Ferihegyre, a légitársaság hetente kétszer – vasárnap és csütörtökön – repül az észak-olasz város és Pozsony között, de útközben a gépek Budapesten is leszállnak.

Július 24-től a Wizz Air heti három alkalommal közlekedik Sandefjordba, a viking emlékeiről híres egykori bálnavadász városkába. A Norvégia déli részén fekvő üdülőparadicsom rengeteg fürdővel, múzeummal és tengeri ételekkel csalogatja a látogatókat. A diszkont légitársaság ekkor indítja első járatait a Velence melletti Treviso repülőtérre is.

Számos légitársaság sűríti már meglévő járatai számát a forgalmas nyári időszakban. Az Egyptair heti négyre emelte kairói járatai számát, a Clickair pedig az eddigi három helyett négy alkalommal szállít utasokat Budapest és Barcelona között. Bővít a TAP portugál légitársaság is, amely június 8-tól heti hatszor repül Lisszabonba. A Malév heti hétről tizennégyre emelte a Budapest - Madrid útvonalon közlekedő járatok számát.