x

Sípályáról a termálfürdőbe

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Sípályáról a termálfürdőbe

Feltöltve: 2007-11-22

Télen egyszerre elvarázsolt és hangulatos, izgalmas és sportos élmények várnak a vendégekre Bad Kleinkirchheimben.

A karintiai Nockberge hegységben található síterep a havas sportokat forró termálfürdőkkel kombinálja.

A síterepen 103 kilométernyi sípálya, 26 modern felvonó, 700 hóágyú, négy síiskola, szánkópályák, sífutópályák és téli túraútvonalak várják a látogatókat. Bad Kleinkirchheim a téli sportok fellegvára, az idén két világbajnoki futamnak is otthont ad a település: a műlesiklás és óriás-műlesiklás verseny 2007. december 8-án és 9-én zajlik.

Franz Klammer, a sísport egyik legnagyobb legendája, a róla elnevezett „Karintia – Franz Klammer“ világbajnoki lesiklópálya a világ leglátványosabb sípályái közé tartozik. A sportoló az idei télen is a vendégekkel együtt síel majd a Klammer-napok keretén belül.

A Klammer-féle sítudást négy síiskolában sajátíthatják el a vendégek. A gyermekeket síóvodákban gyermekfelügyelettel oktatják egy kifinomult oktatási rendszer segítségével, hogy minél hamarabb elsajátítsák a síelés alapjait. A síterület mind a négy beszállópontján található síkölcsönző, ahol a síléceket bármikor le is cserélhetik a vendégek.

Bad Kleinkirchheimben a havat folyékony formában is élvezhetik a vendégek, hiszen a síterület szlogenje „sípályáról a termálfürdőbe“ itt szó szerint érthető. Akinek forró fürdőre támad kedve, az a lesiklópálya célvonalát elhagyva letér a pályáról és egy ugrással máris a Római termálfürdő gőzölgő medencéiben kényeztetheti magát. A forró termálvíz nemcsak segít elmulasztani az izomlázat, hanem erősíti a szívet, a vérkeringést, valamint az immunrendszert, jótékony hatással van a kötőszövetekre, csökkenti a reumás panaszokat és idegi eredetű gyulladásokat, valamint felgyorsítja az operációkból és fertőző megbetegedésekből történő felépülést. Napközben a sípályák mellett felépített 22 hangulatos alpesi kunyhó gondoskodik a feltöltődésről. A két termálfürdő mellett a 26 szállodai uszoda és az 50 szauna teremtette meg a fürdőkultúra alapjait itt Karintia nyugati csücskében.

A három ötcsillagos és a több mint 20 négycsillagos szálloda mellett üdülőházak és családias panziók kínálatából válogathatnak az utazók. Este a fogadók és az éttermek csábítanak hol hagyományos, hol nemzetközi konyhával, ezen kívül élőzene, diszkók és bárok gondoskodnak a teljes kikapcsolódásról.