x

Peru a középpontban

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Peru a középpontban

Feltöltve: 2008-09-04

A világ vezető légiszövetsége, a oneworld karöltve a PromPeruval, Peru nemzeti idegenforgalmi szervezetével arra szeretné ösztönözni a légiutasokat, hogy szabadságukra Latin-Amerika egyik legvonzóbb és legvendégszeretőbb országába utazzanak.

Peru vezető légitársaságai a LAN Peru, mely társult tagja a oneworld-nek, akárcsak latin-amerikai testvérvállalatai a LAN Ecuador és a LAN Argentína, valamint a teljes tagsággal rendelkező Chilei LAN Airlines. A oneworld tagsággal rendelkező légitársaságok közül az American Airlines és az Iberia működtetnek járatokat Peruba.

A oneworld légitársaságok közül még a British Airways és a Japan Airlines is üzemeltet közvetlen járatokat más dél-amerikai pontokra, és novembertől a Qantas is indít közvetlen járatot Buenos Aires-be.

A világ összes országa közül Peru büszkélkedhet az egyik leghosszabb történelmi múlttal, amely több mint 10 000 évre nyúlik vissza. Leghíresebb látványossága Machupicchu, mely egyike a Világ Hét Új Csodájának.

Többszáz tengerpartja, a világ legmagasabb trópusi hegylánca és vízesése, ezer folyója, tizenkétezer tava és lagúnája van. A nyugati partjait mosó Csendes-óceán a világ egyik leggazdagabb vize. Szárazföldje az Andok meleg völgyei– köztük a Föld egyik legmélyebb kanyonja, a 3400 méter mély Colca-völgy – és a buja Amazonas-vidékei által ismert.

Ma az országnak megközelítőleg 28 millió lakosa van legalább ötven különböző etnikai csoportból, akik évente körülbelül háromezer fesztivállal ünneplik Peru történelmét, kultúráját, zenéjét és konyháját. Az ország területén több mint négyszáz emlősfaj, háromszázféle hüllő és 1700 madárfaj él, melyek révén Peru a világ egyik leggazdagabb vadvilágú, biológiailag egyik leginkább sokszínű országának számít.

A legfontosabb turista attrakciók:

• Caral szent városa, amely az inka korszak előtt 4400 évvel épült, és így az amerikai földrész legősibb települése.
• Chan Chan fellegvár, amely a legnagyobb iszaperődítmény az amerikai földrészen, i. sz. 900 és 1500 között épült. Látványos frízek díszítik, melyek a tengerrel való szoros kapcsolatról tanúskodnak.
• Kuelap erőd, amely ezer évvel ezelőtt épült a felhőerdőben, 3000 méteres tengerszint feletti magasságban.
• Choquequirao Régészeti Park, egyike az inkák számos elveszett fellegvárainak.
• A világon egyedülálló lehetőségek vadvízi raftinghoz, túrázáshoz, hegymászáshoz, szörfhöz, vitorlázáshoz, édesvízi és tengeri horgászáshoz, könnyűbúvárkodáshoz, terep- és hegyi kerékpározáshoz.