x

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Kirándulás Tito Cadillacjével

Feltöltve: 2007-03-11

Felújítják azt az 1953-as évjáratú, páratlan Cadillac Eldoradot, amellyel annak idején Josip Broz Tito és számos vezető politikus járta a Brijuni-szigeteket.

A horvát Old Timer Szövetség, a horvát autóklub és egy magáncég összefogásával felújítják azt az 1953-as évjáratú páratlan Cadillac Eldorado gépkocsit, amellyel annak idején Josip Broz Tito és számos vezető politikus járta a Brijuni-szigeteket. Tito, korának egyik legismertebb politikusa Dwight Eisenhower akkori amerikai elnöktől kapta ajándékba a mára már leamortizálódott, sötétzöld limuzint. A mutatós Cadillac Eldorado jelenlegi tulajdonosa a Brijuni Nemzeti Park, amely nagy lehetőségeket lát az öreg autócsodában, és úgy tervezi, hogy az idei nyáron már a turisták szolgálatába is áll, hogy visszarepítse őket a múltba. Tito limuzinjával, amely modellből csupán 532 darabot gyártottak, 5000 kunába (670 euró) kerül majd egy órás autókázás, fél óráért pedig 3000 kunát (400 euró) kell majd fizetni.

A horvát Old Timer Szövetség és a Brijuni Nemzeti Park közötti együttműködés Tito Cadillacjével vette kezdetét, de tervbe vették az egykori, a nyolcvanas évekig a Brijuni területén használt gépjárműpark teljes felújítását is.


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu