x

Az USA csábítja a magyar turistákat

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Az USA csábítja a magyar turistákat

Feltöltve: 2007-07-03

Az első öt hónap adatai szerint 12 százalékkal nőtt a kiadott vízumok száma, és az év egészében valószínűleg a 2005-ös és a 2006-os 37-37 ezres utazónál többen utazhatnak.

Az idén várhatóan negyvenezer turista utazik az Egyesült Államokba. Az első öt hónap adatai szerint 12 százalékkal nőtt a kiadott vízumok száma, és az év egészében valószínűleg a 2005-ös és a 2006-os 37-37 ezres utaslétszámnál több jön össze – derül ki az USA budapesti nagykövetségének adataiból.

April H. Foley nagykövet szerint a vízumkérelmek több mint 85 százalékát elfogadják, a diákok és a különböző csereprogramokban résztvevők között pedig 90 százalék feletti ez az arány.

Az idén látványosan megnőtt a nyári táborozásra jelentkező magyarok aktivitása – számukra eddig már 900 speciális vízumot adtak ki. A nagykövet szerint hamarosan megoldódik a vízummizéria, mert az amerikai kormány arra törekszik, hogy a közép-európai új uniós tagállamok polgárai könnyebben jussanak beutazási engedélyhez. A magyar utasok fele üzleti utazó, a magyar turisták pedig 10-150 dollárt költenek az átlagosan tíznapos kinn tartózkodásuk alatt.

A magyar kiutazók helyzetét megkönnyíti, hogy a Malév mellett a Delta tavaly felújította Budapest-New York járatát.

(Napi Gazdaság)