x

Hóbiztos Nassfeld

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Hóbiztos Nassfeld

Feltöltve: 2009-01-23

Nassfeld sírégióban április 20-ig tart a síszezon. Karintia legnagyobb és egyben legmodernebb sírégiója Budapesttől csupán 510 km-re található, Villach és Klagenfurt közelében.

A régió könnyen megközelíthető, hiszen Budapesttől végig autópályán haladhatunk egészen Nassfeldig.

A Nassfeldi régió a síelők és snowboardozók mekkája, azoknak akik még nem tudnak síelni - "egy igazi tanpálya".

Jelenleg Nassfelden a sípálya legalján is 110 cm friss havat találunk, és az előrejelzések szerint április 20-ig minimum 100-120 cm hó lesz a sípályán.

Nassfeld budapesti képviselete és a Nassfeldi Idegenforgalmi Hivatal közös kezdeményezése idén először, hogy önköltségi áron buszos utat indít Nassfeldre három időpontban: február 7-12, febrár 28. március 5 és március 15 - 20 időpontokban. A Nassfeld Hermagor Magyarországi Képviselet vezetője, Lukács Gábor portálunknak elárulta, hogy mivel a buszos csomagot /szállás + síbérlet + buszos utazás/ a régió önköltségi áron knálja, a buszok igen jó telítettségnek örvendenek, de vannak még utolsó szabad helyek melyek érkezési sorrendben még foglalhatók.

A régió minden évben jeletős összeget fektet a sípálya fejlesztésére, ami elősegítette, hogy mára Nassfeld Karintia legmodernebb és legnagyobb sírégiója, Ausztria 10 legjobb sípályája között szerepel.

A modern felvonók és a gondozott sípályák teszik Nassfeldet kiemelkedővé. De ne feledjük a három határos ország: Olaszország, Szlovénia és Ausztria kulináris ízeit sem, melyeket itt egyszerre élvezhetünk.

A Millennium Express sífelvonó az alpok leghosszabb függőpályájú kabinos felvonója, mely csupán 17 perc alatt szállítja az utasokat Tröpolachból 6000 méter hosszan és mintegy 1309 méter magasra a Madritsche sípályához (2000m tengerszint feletti magasságba). Fenntről pedig vagy síelve a „Carnia“ nevű 7,6 km-es sípályán vagy a felvonóval is visszatérhetünk a hegy lábához. A „Carnia“ alsó harmada Ausztria leghosszabb sípályájaként működik minden szerda este.

Nassfelden a várakozás mint fogalom ismeretlen. A 30 különböző sílift (5 kabinos, négy 6 személyes beülős és négy 4 személyes beülős) teszi Nassfeldet a téli sportok szerelmesei Eldorádójává.