x

A világ tíz legnépszerűbb tengerparti szállodája

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A világ tíz legnépszerűbb tengerparti szállodája

Feltöltve: 2009-06-18

Itt a nyár, jönnek a forró napok, egyre több turista utazik a vízpartra. A legkedveltebb tengerparti desztinációk kristálytiszta vízzel és fehér homokos strandokkal csábítják a vendégeket, az ott lévő szállodák pedig mind egyedi vakációt kínálnak. Melyiket válasszuk közülük? A trivago nevű weblap segít eldönteni: az árak és a turisták értékelései alapján 15 millió hotel közül kiválasztotta a legkedveltebbeket. Íme a top 10:

1. Jumeirah Beach Hotel, Dubai

align=left Ahhoz, hogy talpon tudjanak maradni az ötcsillagos luxuszállodák tömegében, a szállodáknak egyedi élményt kell nyújtaniuk. Az egyik olyan, amelynek ez sikerült, a Dubaiban lévő Jumeirah Beach Hotel. Minden tökéletes: a szálloda hullámra emlékeztető hihetetlen designja, a kifogástalan szolgáltatások és az épület utolérhetetlen fekvése a Perzsa öböl legszebb részén. A szálloda ráadásul privát jachtkikötőt is fenntart.

2. Reethi Rah, Maldív-szigetek

align=left A Reethi Rah Resort Malén található, a Maldív-szigetek legnagyobb földdarabján. Egyike a szigeteken lévő legfantasztikusabb szállodáknak, ahol minden vendég különlegesen érzi magát. A számos, közvetlenül a tengerparton vagy a víz fölött fekvő szeparált bungaló megfelelő intimitást is biztosít, így a vendégek megkapják a saját külön, személyes Maldív-szigetek-élményüket. A kétszáz vendégre hétszáz fős személyzet visel gondot, ami biztosítja, hogy minden kívánságot azonnal teljesítsenek.

3. Grand Hotel Residencia, Gran Canaria

align=left A Grand Hotel Residencia Maspalomas-on fekszik, Grand Canaria pálmafákkal borított déli részén. A spanyol gyarmati stílusú épület lélegzetelállító környezetben fekszik: a forró afrikai sivatagi szelek formálják a homokdombokat és emlékeztetnek a Szaharára – és közben páratlan tengerparti élményt is kínálnak.

4. Cocoa Island, Maldív-szigetek

align=left A Maldív-szigetek tagjai közül az egyik magántulajdonban lévő szigeten épült a modernet és a hagyományokat ötvöző Cocoa Island Resort. A főépületet fából készült, a tenger fölött átívelő hidak kötik össze a luxusvillákkal, és egyúttal ezek választják el a halászok kikötőjét a szigettől. A meleg, kobaltkék tenger ideális búvártúrák és a felejthetetlen napnyugtát bemutató hajókirándulások szervezésére, sőt a szerencsés utasok még delfineket is láthatnak.

5. Le Touessrok, Mauritius

align=left Az ötcsillagos Hotel Le Touessrok Mauritus keleti részén található, a Trou d’Ouce-Bucht-on. A látványos lagúnában fekvő szállodához tartozó villákból felejthetetlen kilátás nyílik az Indiai-óceánra. A hotel egyedi szolgáltatásai közé tartozik, hogy a golftanfolyamra beíratkozott vendégeket motorcsónakokkal szállítják a Bernhardt Langer tervezte golfpályára, amely egy közeli kis szigeten fekszik. Különleges kikapcsolódást jelent, ha a szálloda vendégei elmennek a hotel tulajdonában lévő „fürdőszigetre”, ahol a Robinson Crusoe-éhoz hasonló élményeket élhetnek át.

6. Datai, Malajzia

align=left Ez a tengerparti szálloda a malajziai Langkawi sziget fehér homokos partján található, az érintetlen trópusi esőerdők közepén. A szálloda különlegessége, hogy a dzsungel közvetlen közelségét kombinálja egy ötcsillagos szálloda maximális komfortjával. A vendégek közelről élvezhetik a trópusi növények és állatok látványát. A sportrajongók golfozhatnak, teniszezhetnek, illetve kerékpáros hegyi- vagy dzsungel-túrákon vehetnek részt.

7. The Sarojin, Thaiföld

align=left A Hotel The Sarojin a nyaralóparadicsomnak számító thaiföldi Khao-Lak régióban van, és több mérföld hosszan elnyúló tengerpartjáról híres. Legyen szó hosszú sétákról vagy vízi sportokról, egy a privát partot óvó mesterséges zátony garantálja a tökéletes tengerparti élményt egész évben, és mindehhez még adjuk hozzá a tengerparti vacsorákat és a thai masszázst.

8. Four Seasons, Bali

align=left Az ázsiai kultúra és művészet keveredik a Bali vulkanikus szigetén, a Jimbaran öbölben fekvő szállodában. Az utazók elmerülhetnek a trópusi paradicsomban, amely bővelkedik misztikus sziklákban és a spirituális hangulatú partszakaszokban. A Balin lévő tágas villákhoz privát úszómedencék is tartoznak, a kinti zuhany pedig néhány méterre van a tengerparttól.

9. Iberotel Makadi Beach Hotel, Egyiptom

A búvárok Mekkájának számító Vörös tenger korallzátonyai páratlan lehetőségeket nyújtanak a sportág szerelmeseinek.
align=left Az Iberotel Makadi közvetlenül a Makadi öbölben fekszik, Hurghada közelében. A szállodának saját zátonya van, amelyet a hotel strandjáról lehet elérni. A virágokkal borította kert és a medence kiváló pihenésre vagy napozásra, és számos program közül lehet választani, például van hastánc, nyelvtanulás és számos sportkurzus.

10. Hotel Kurhaus Binz, Rügen

align=left A Rügen szigetén lévő Hotel Kurhaus közel van ahhoz a mólóhoz, amely Binz jelképévé vált. A hotel egyszerre nyújtja vendégeinek a húszas évek hangulatát és egy ötcsillagos szálloda kényelmét. A szálloda teraszáról fantasztikus kilátás nyílik a Balti-tengerre. A wellness lehetőségek és a sok-sok bel- és kültéri medence bármilyen időjárás esetén kiváló körülményeket teremtenek a pihenésre.

Forrás: www.traveldailynews.com