x

szállás, Villány, , Tiffán Ede és Zsolt Pincészete

Tiffán Ede és Zsolt Pincészete

Villány -

Nagyításhoz kattintson a képre!

Tiffán Ede és Zsolt Pincészete

Szőlőik a Villányi borvidék legjobb fekvéseiben találhatóak. Pincészetükben a legkorszerűbb felszereléssel és technológiával, állandó kontroll mellett születnek egy-három esztendős gondos munka eredményeként a borok, évente közel 100.000 palacknyi mennyiségben.

A Tiffán család 1746 óta foglalkozik szőlő és bortermeléssel. Családjukban a bor tisztelete és szeretete, a borkészítés tudománya apáról fiúra hagyományozódott generációkon keresztül. Pincészetüket 1990-ben alapították.

A családi birtok szőlőterületei a borvidék villányi termelési körzetében találhatóak. A legjobb dűlőkben helyezkednek el, a Jammertalban, a Sterntalban, az Ördögárokban, a Remetében, a Kopáron és a Várerdőben.

Az itt termelt szőlőkből erős terméskorlátozással, korszerű pincészetben születnek hazai és nemzetközi versenyeken díjazott boraik: Olaszrizling, Portugieser, Kékfrankos, Kadarka, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot fajták, valamint ezek házasított változatai, a Rosé Cuvée, Immortal Cuvée, Régimódi Cuvée, Lucia, Cuvée Carissimae, Grande Sélection.

A feldolgozó és a pince építése 1993-ban kezdődött, és több lépésben alakult ki a mai nagysága és szerkezete. Az épület végső formáját Viczencz Ottó építész alakította ki. Főbb egységei: erjesztőtér, boltíves ászok pince, légkondicionált barrique pince, palackozó, készáruraktár, borkóstolóhelység, terasz.

A pincészet számos nemzetközi borverseny kitüntetésével büszkélkedhet. A borok Magyarországon elsősorban a vendéglátásban és vinotékákban kerülnek forgalomba, az export Japánba, Angliába, Hollandiába, Németországba, Ausztriába, és Svájcba történik.

A Tiffán Pincészet arra is felkészült, hogy a látogatókat borkóstolóval, meleg és hideg étellel, különféle műsoros estekkel fogadhassa, és természetesen borvásárlásra is van lehetőség.
étterem info
  • ÉTTEREM TÍPUSA:
  • TELEPÜLÉS
    Villány
  • CÍM
    Teleki Zsigmond utca 9
  • TELEFON
    72 592-000, 72 592-002
  • FAX
    72 592-001
  • E-MAIL
    tiffan@axelero.hu
  • HOMEPAGE
    www.tiffans.hu
  • NYITVA TARTÁS