x

szállás, Noszvaj, , Thummerer Pince

Thummerer Pince

Noszvaj - I. Borozó

Nagyításhoz kattintson a képre!

Thummerer Pince

A Thummerer Pincészet az Egri Borvidéken elhelyezkedő közel 80 hektár saját telepítésű szőlőterülettel rendelkező, 18 éve borászattal foglalkozó családi vállalkozás.

A Thummerer Pince 1984 óta szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó családi vállalkozás, amely az Egri Borvidéken elhelyezkedő közel 80 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készíti borait.

align=left

Kiváló fekvésű területekről, remek fajtákkal, visszafogott tőketerheléssel, világszínvonalú technológiával, gondos pincemunkával készülnek és érlelődnek a 2000 nm-es, egykori grófi tufapincében a Thummerer borok.

Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságot, fő fajtái: Királyleányka, Chardonnay, Ottonel muskotály, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Pinot noir, Blauburger.

A szőlőültetvények 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő. A termés az egri Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás és a novaji Juszalagos dűlőkből kerül ki.

A pincészet alapítója Thummerer Vilmos 1995-ben elnyerte az „Év Bortermelője” címet. A pincészet zászlós bora a Vili papa cuveé.

Program: pincelátogatás, kommentált borkóstolással.

szolgáltatások az étteremben
  • Egyéb szolgáltatás:
    Kert/terasz
étterem info