A Thummerer Pince 1984 óta szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó családi vállalkozás, amely az Egri Borvidéken elhelyezkedő közel 80 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készíti borait.
Kiváló fekvésű területekről, remek fajtákkal, visszafogott tőketerheléssel, világszínvonalú technológiával, gondos pincemunkával készülnek és érlelődnek a 2000 nm-es, egykori grófi tufapincében a Thummerer borok.
Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságot, fő fajtái: Királyleányka, Chardonnay, Ottonel muskotály, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Pinot noir, Blauburger.
A szőlőültetvények 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő. A termés az egri Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás és a novaji Juszalagos dűlőkből kerül ki.
A pincészet alapítója Thummerer Vilmos 1995-ben elnyerte az „Év Bortermelője” címet. A pincészet zászlós bora a Vili papa cuveé.
Program: pincelátogatás, kommentált borkóstolással.