x

szállás, Villány, , Polgár Pince

Polgár Pince

Villány -

Nagyításhoz kattintson a képre!

Polgár Pince

Nálunk a borok nem készülnek, hanem születnek. A gondosan kezelt, válogatott szőlőkből. Hiszen a bor egy több ezer éves, kultikus ital, amelybe bűn adalékanyagokat becsempészni. Mindegyik borunknak külön arca van. Nagyon vigyázunk arra, hogy a kezeléssel, érlelési móddal a világért se uniformizáljuk a borokat. Nálunk a tradíciók tisztelete — a szőlőfajták kiválasztásától a borkészítésig — hitvallásunk lényege - vallja Polgár Zoltán, borász.

A Polgár Pincészet neve immár 20 éve jelent egyet a minőségi borok termelésével.
Polgár család hitvallásának legfontosabb eleme a tradíciók tisztelete a szőlőfajták kiválasztásától a borkészítésig. Az optimális termőhely kiválasztásával, terméskorlátozással, gondos szürettel és a legkorszerűbb feldolgozással a pincészet garantálja boraik kimagasló minőségét.

Boraikra a legkorszerűbb technológiával párosult tradíció, a több évtizedes szakmai tapasztalat és a jó ízlés a jellemző. Eddigi borászati életművének elismeréseként Polgár Zoltánt 1996-ra az "Év Bortermelőjévé" választotta a Magyar Bor Akadémia és a szakmai közvélemény. A villányi borvidéken a borturizmus és a bormarketing úttörői voltak, a Villány -Siklós Borút Egyesület alapító tagjai.

A Polgár Pince a Villány-Siklósi borvidék teljes fehér- és vörösbor választékával rendelkezik. Fehér boraik közül kiemelkedő a Kisharsányi Olaszrizling, a barrique érlelésű Máriagyűdi Chardonnay és a késői szüretelésű, hárslevelű, melyből kiemelkedő évjáratokban finom aszúbor készül. A tramini, valamint hagyományos olaszrizling és keményebb savú rajnai rizling színesítik a fehér borok palettáját. Külön csemegének számít a gyönyörű illatú és gyümölcsízű száraz muskotály.A vörösbor választék a könnyebb helyi fajtáktól a nagy világfajtákig terjed (Portugieser, Kékfrankos és Kadarka, Merlot és Cabernet Sauvignon és Franc), ideértve a különböző ideális házasítású „Cuvée" borokat is. Villány fő fajtájának számító lágyabb Kékoportó itt mindig könnyebb.

A szőlőtermesztéstől a palackozásig és borkereskedelmig, kiegészülve a borra épülő vendéglátással mindennel foglalkoznak. A vendégfogadás színvonalának fejlesztését a folyamatos beruházások biztosítják, cél a komplex, sokoldalú és igényes szolgáltatásnyújtás kialakítása. Az országosan is példaértékű vállalkozás ma is szeretne olyan teljesítményt produkálni a villányi borvidéken, ami az egyik legmagasabb színvonalat képes nyújtani.

Szeretettel várnak mindenkit Villányban, az ódon hangulatú pincéjükben, a régmúltat idéző Bortrezorban, a családias hangulatú, mediterrán panziójukban, távol a városok, a főutcák zajától, hogy feltöltődjön, hogy felfrissüljön, hogy új barátokra leljen, hogy az elfelejtetett ízekkel ismerkedjen.

A Bortrezor Pince rendezvényei közül megemlítendő a maradandó és kellemes élményt nyújtó Pünkösdi Borbál Borkirály és Borkirálynő választással, a novemberi Újborköszöntő az ökomenikus boráldással, köztük a Polgár Pannon Primőr borok bemutatásával.

étterem info