x

szállás, Szekszárd, , Heimann Családi Birtok

Heimann Családi Birtok

Szekszárd -

Nagyításhoz kattintson a képre!

Heimann Családi Birtok

1758 óta már a tizedik Heimann műveli Szekszárdon a szőlőt. Az élet szeretete a zsigereikben él. A szőlő és a bor a természet ajándéka, olyan ősi érték, mely az ember örömét sugározza. Húszhektáros családi birtokukon a kultúrtáj, a talaj, a tőke adottságait tisztelve, az összegyűjtött tapasztalat segítségével nevelik a szőlőt. Bormanufaktúrájukban a borvidékre jellemző egyediség szellemében neveljik a Heimann borokat.

A Heimann család és Szekszárd közös története nem kevesebb, mint 250 évvel ezelőtt kezdődött, amikor 1758-ban az első Heimann felkerekedett a Fekete-erdő vidékéről, és meg sem állt egészen Szekszárdig. Ahová - szerencsénkre - magával hozta a borok iránti szeretetét is. Az elmúlt évszázadok során a családnak mindig köze volt a borhoz, hol borkereskedőként, hol borászként, hol pinceépítőként.

Ma 20 ha szőlőterülettel rendelkeznek, és a kereskedelmi forgalomban 1992 óta megtalálható boraiknak köszönhetően hírük messze túlnőtt borvidékük határain. Ültetvényeik, melyek a pincészet Iván-völgyi tetőn találhatón központja körül 2 km-es körben helyezkednek el, kivétel nélkül Szekszárd jó nevű dűlőiben találhatóak.

A klasszikus szekszárdi fajták, kadarka, kékfrankos mellett világfajtákkal is rendelkeznek, mint a cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah, egyúttal pedig olyan különlegességeket is telepítettek, mint a dél-francia eredetű viognier és tannat, valamint az olasz sagrantino.

Boraikra kíváncsi vendégeiket az Iván-völgyi tetőre várják, ahonnan majd minden dűlőnkre rálátni. A présház és birtokközpont előtti teraszról elénk tárul az egész Sárköz és Gemenc. A völgyek felé fordulva kedvesen ölel a sok kis présházzal tarkított pannon táj.

Hitvallásuk, hogy minden hozzájuk látogatót személyesen lássanak vendégül. Igény szerint hideg és meleg ételekkel is szolgálnak, melyeket friss, helyi alapanyagokból készítenek. Előzetes, telefonon vagy e-mailen történő bejelentkezéssel 12, legfeljebb 25 főt tudnak fogadni, de jó időben 100 főt is vendégül tudnak látni teraszukon.
étterem info
  • ÉTTEREM TÍPUSA:
  • TELEPÜLÉS
    Szekszárd
  • CÍM
    Ivánvölgyi tető 9814/13. hrsz.
  • TELEFON
    20 961 7101, 20 932 9506
  • E-MAIL
    heimann@heimann.hu
  • HOMEPAGE
    www.heimann.hu
  • NYITVA TARTÁS