A Borpalota Szőlőbirtok és Borászat célja, hogy a jelentős borászati tradíciókkal rendelkező Gyöngyösön és környékén megtermelt szőlő feldolgozó központja legyen a pincészet, és minden igényt kielégítő, minõségi borokat készítsenek. A Borpalota nevéhez és a száz évvel ezelőtti alapítók emlékéhez méltón újra a borvidék és a városborászati központjává, jelképévé, a mátrai borturizmus motorjává kíván válni.
Főborászuk Varga Péter, akinek lelkiismeretes, magas színvonalú munkája az utóbbi évek borversenyei kimagasló eredményeiben is tükröződik. 2008-ban a Mátrai Borvidéken az Év Borászának választották. A Borpalota művelésében jelenleg 140 hektár szőlőterület van, Szürkebarát, Sauvignon Blanc, Olaszrizling, Zefír, Chardonnay és Tramini is.