x

szállás, Gyöngyös, , Borpalota

Borpalota

Gyöngyös - I. Borpince

Nagyításhoz kattintson a képre!

Borpalota Szőlőbirtok és Borászat

„Ahol a nap és a hely összeér”

A Borpalota nevéhez és a száz évvel ezelőtti alapítók emlékéhez méltón újra a borvidék és a város borászati központjává, jelképévé kíván válni.

A Mátrai Borvidéken Budapesttől 80 km-re, Gyöngyös belvárosában működik a Borpalota Borászati és Borforgalmi Kft. 1906. május 13-án alakult meg a Gyöngyös-Visontai Bortermelõk Szövetkezete Rt., 255 üzletrésszel és 5781 korona alaptőkével. Az épület az elmúlt száz év történelmi viharai közt is megmaradt annak, aminek építették, borászat és máig Gyöngyös egyik reprezentatív építménye.

A Borpalota Szőlőbirtok és Borászat célja, hogy a jelentős borászati tradíciókkal rendelkező Gyöngyösön és környékén megtermelt szőlő feldolgozó központja legyen a pincészet, és minden igényt kielégítő, minõségi borokat készítsenek. A Borpalota nevéhez és a száz évvel ezelőtti alapítók emlékéhez méltón újra a borvidék és a városborászati központjává, jelképévé, a mátrai borturizmus motorjává kíván válni.

Főborászuk Varga Péter, akinek lelkiismeretes, magas színvonalú munkája az utóbbi évek borversenyei kimagasló eredményeiben is tükröződik. 2008-ban a Mátrai Borvidéken az Év Borászának választották. A Borpalota művelésében jelenleg 140 hektár szőlőterület van, Szürkebarát, Sauvignon Blanc, Olaszrizling, Zefír, Chardonnay és Tramini is.
helyszín
  • Borvidéken, Centrumban
konyha jellege
  • Magyar
étterem info