x

szállás, Budapest VII. kerület, , ARAZ Étterem

ARAZ Étterem

Budapest VII. kerület - I. Étterem

Nagyításhoz kattintson a képre!

ARAZ Étterem

Olyan új étterem várja a gasztronómia rajongóit, mely divatot teremt a hazai ételkultúra hívei között. Aki eddig úgy érezte, hogy kompromisszumot kell kötnie az étteremválasztásnál, az most megtalálhatja azt az éttermet, mely minden kihívásnak megfelel.

2011. március 27-i Best of Budapest díjkiosztó gálán Budapest belvárosának ékköve a Continental Hotel Zara****Superior elnyerte az új 4 csillagos szállodája elismerést. Az ARAZ étterem pedig az új étterem kategóriában lett díjazott.

Elhelyezkedés

Budapest egyik történelmi negyedében, a VII. kerületben egy olyan új étterem várja a gasztronómia rajongóit, mely divatot teremt a hazai ételkultúra hívei között. Aki eddig úgy érezte, hogy kompromisszumot kell kötnie az étteremválasztásnál, az most megtalálhatja azt az éttermet, mely minden kihívásnak megfelel. A legújabb Continental Hotel Zara****Superior részeként - mégis különálló étteremként - az ARAZ Étterem megvalósítja minden gasztro-rajongó álmát. Kifinomult, a legapróbb részletekig megtervezett belső tér, a századforduló hangulatát és a mai modern világ-konyhát ízlésesen párosító izgalmas étlap, egy VII. kerületi csendes és árnyas terasz várja a vendégeket az új ARAZ Étteremben. A Dohány utca és a Nyár utca sarkán impozáns kép fogadja a vendégeket, hiszen az ARAZ Étterem az egykori Hungária Fürdő helyén, a szecesszió stílusjegyeit megőrizve nyitotta meg kapuit.

A néhai épület, mely a Hungária Fürdőn kívül a Continental Szállónak adott valamikor helyet, őrzi azokat a stílusjegyeket, melyek hatással voltak Budapest városképére: a szecesszió, az art deco stílusjegyei az új Continental Hotel Zara****Superior és ARAZ Étterem külső és belső megjelenésén is nyomott hagytak. A dinamikusan fejlődő Erzsébetváros városképe még gazdagabb lett az új ARAZ Étterem és Continental Hotel Zara****Superior megjelenésével. A Dohány utca pedig méltó helyszín egy hagyományőrző és egyben új étteremnek, hiszen az utca mindig is egy fő közlekedési útvonal volt (itt vezetett el a Pest városát a keleti országrésszel összekötő kocsiút), mely számos étteremnek és szállodának adott helyet. Ebben a történelmi hangulatban található Budapest új VII. kerületi étterme, mely alkalmas egy könnyű ebéd, egy business ebéd, egy kiadós vacsora, de akár egy 150 fős rendezvény, vagy esküvő lebonyolítására is. Az étterem mögött, a belső udvarban egy különleges terasz ad árnyas és csendes hangulatot a vendégeknek. Ki tudna ellenállni mindezeknek?

SUNDAY BRUNCH

INGYEN WELLNESS használat a most vasárnap velünk bruncholóknak!
align=center

Áprilisban is minden vasárnap különleges gasztronómiai programmal várja vendégeit Barka Áron Chef de cuisine az ARAZ Étteremben.

Március 6-én kezdődik újra a programsorozat, mely mindig egy-egy ország köré építi fel gasztronómiai kínálatát. Április 3-án a Francia konyha kerül előtérbe. A Sunday Brunch-ot 5 990 Ft-ért kínáljuk, mely korlátlan ételfogyasztást, valamint szintén korlátlan italfogyasztást tartalmaz a ház boraiból, narancsléből, ásványvízből és limonádéból.

A programokat színesítik a családok kedvencévé váló gyereksarok, valamint animátor, illetve a szintén hangulathoz illő élő zene. A program április 10-én folytatódik, témája az olasz konyha lesz. Április 17-én igazi gasztronómiai hangulatba kerül a konyha, hiszen keleties ételeket kóstolhatnak meg a vendégek. A április havi Sunday Brunch április 24-én Húsvét vasárnap fejeződik be, amikor is a magyar konyha lesz a gasztronómiai témakör.

Április 3. Franciaország 5 990 Ft
Április 10. Olaszország 5 990 Ft
Április 17. Kelet ízei 5 990 Ft
Április 24. Magyarország 5 990 Ft

Francia Menü: 2011. április 3.
12:00-15:00
Levesek:
Bouillabaisse Marseillaise
Fehér bab krémleves, pirított francia szalámival

Előételek:
Nizza saláta
Házi konyakos húspástétom „Brasserie”
Saláta büfé, hozzávalókkal

Főételek:
Rókagombával töltött borjú tekercs, Armagnac szósszal
„Boeuf Bourgignon” vörösboros marha ragu
Bresseri csirkemell, Roquefortos körtével
Dél Francia „Pot au feu”

Köretek:
„La Rate” burgonya
Grillezett paradicsom, olivás tappenadéval
Vegyes zöldségköret, pirított mandulával
Penne tejszínes erdei gombaraguval

Desszertek:
Francia csokitorta
Marquis au Chocolate
Gránátalmás Créme bülée

Minden programra gyerekkedvezményt ad az ARAZ Étterem: 5 éves korig ingyenes, 12 éves korig pedig 50%-os kedvezmény vehető igénybe.
align=center Konyha

Az új ARAZ Étterem étlapján a magyar és a francia konyha legkiválóbb remekei találhatók, melyeket a XXI. század legmodernebb konyhatechnológiai eljárásával készít Önnek Barka Áron séf és csapata.

A francia konyha legalább olyan izgalmas az ízek kedvelői számára, mint egy új földrész felfedezése egy világvándornak. Az ízek, illatok és a látvány páratlan harmóniája talán legjobban egy francia étellel felékesített tányéron mutatkozik meg. Páratlanul gazdag alapanyagok, hihetetlenül friss hozzávalók, rendkívül gazdag fantázia és a maximális ízharmóniára való törekvés jellemzi a francia konyhát, melyből most a legmodernebb technológiával készített izgalmas étel-költeményeket ajánlunk az ízek, a felfedezés és az új kalandok kedvelőinek.

A magyar konyha egyedülálló ízei, meghatározó fűszerhasználata és jellegzetesen laktató kombinációi izgalmas gasztro-kalandra hívják a páratlan íz-élményre éhező vendégeket. Konyhánk – akárcsak nyelvünk vagy zenénk – erősen elüt a szomszédos és a nyugati nemzetekétől, egyben legalább olyan meghatározó nemzeti tudatunkban, mint himnuszunk vagy zászlónk. Bár nem létezhet magyar konyha paprika, gulyás és pörkölt nélkül, mégis sokkal gazdagabb az ennél: régmúlt korszakok ételei a legmodernebb konyhatechnológiai eljárásokkal párosítva – ezt kínáljuk Önnek magyaros étlapunkon.

align=center A belső tér

Budapest VII. kerületének új étterme akár 120 fő befogadására is alkalmas. Az ajtón belépve két rész fogadja a vendégeket: az éttermi lounge megteremti a lehetőséget arra, hogy egy pohár ital, egy különleges vagy hagyományos kávé, illetve néhány kifinomult snack mellett – ha rövid időre is – elidőzhessünk a századforduló hangulatában. Az éttermi rész a korabeli Continental Szálló megmaradt stílusjegyeit felhasználva teremtette meg azt az elbűvölő atmoszférát, mely kiemelkedően különlegessé teszi a belső teret.

A galérián egy szintén tradicionális hangulatú kávézó kapott helyet, ahol a századforduló valamennyi kávékülönlegessége megtalálható a kávélapon. A belső tér hangulata és a korabeli kávék aromája egybeolvad, az idő megszűnik, a modern a tradíció részévé válik, a város zaja kint marad, és a vendéget körbeöleli a stílus, az illatok és az ízek ismerősen új világa.

helyszín
  • Belváros
konyha jellege
  • Magyar, Francia
kedvezmények
  • Mindenkire  -  990 HUF (Napi menü 12-15 óráig mindössze 990 Ft-ért!)
szolgáltatások az étteremben
  • Idegen nyelvek:
    Étlap nyelvek(magyar, angol, német)
  • Egyéb szolgáltatás:
    Kert/terasz, Rendezvénykapacitás
étterem info
  • ÉTTEREM TÍPUSA:
    I. Étterem
  • TELEPÜLÉS
    Budapest VII. kerület
  • CÍM
    Dohány utca 42-44.
  • TELEFON
    1 815-1098, 1 815-1100
  • FAX
    1 815-1001
  • E-MAIL
    chef@araz.hu
  • HOMEPAGE
    www.araz.hu
  • NYITVA TARTÁS
    01.01-12.01  H-V: 07:00-23:00
  • FÉRŐHELYEK
    120
Kapcsolódó Tartalom